Onze tips voor Horizon 2020

Indien u besluit zelf aan de slag te gaan met het schrijven van een voorstel kunnen we u de onderstaande tips meegeven.

Wat maakt een winnend voorstel? 10 tips:
  1. Neem de tijd, begin vroeg. Schrijven van een goed voorstel vraagt tijd!
  2. Zorg dat uw projectaanvraag perfect aansluit op de call.
  3. Achterhaal de achtergrond van de call: EU-beleid, een internationale R&D-roadmap, lobby?
  4. Ken uw klassiekers. Bestudeer wat al gedaan is in Europa en door wie. In de EU-projectendatabase kunt u zoeken in duizenden projecten.
  5. Vorm het 'dream team'. Werk samen met de beste partners in Europa (en daarbuiten). Zorg voor een compleet consortium, liefst een mix van wetenschap en bedrijfsleven.
  6. Stel heldere (SMART) en ambitieuze projectdoelen.
  7. Besteed genoeg aandacht aan de leesbaarheid: schrijf een vlot verhaal met een logische structuur. Ook een ijzersterke samenvatting is onmisbaar. Zo geeft u de evaluatoren, uw lezers, een positieve (eerste) indruk.
  8. Houd steeds de beoordelingscriteria in gedachten. Overtuig de lezer dat het project de maximale score waard is op elk van deze punten. Elk half punt telt!
  9. Denk goed na over de impact van het project. Wie gaat er straks met de projectresultaten aan de slag? Hoe zorgt u dat dit daadwerkelijk gebeurt (via disseminatie, gebruik, standaardisatie)? De impact van een project blijkt vaak een ondergeschoven kindje.
  10. Vraag om feedback. Bespreek het voorstel met ervaren collega’s. Bespreek het met de ‘project officer’ van de Europese Commissie en met onze adviseurs.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT