Demonstratie energie-innovaties (DEI)

Het doel van de Demonstratie energie-innovatie (DEI) regeling is het creëren van een ‘etalage’ van energie innovaties, waardoor Nederlandse bedrijven gemakkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken met producten, processen of diensten die zij hebben ontwikkeld.

Met de DEI-subsidie kan financiering worden verkregen voor de demonstratiekosten van producten, processen of diensten op het gebied van energie innovatie. Kosten voor de eventuele doorontwikkeling van de innovatie kunnen hierin worden meegenomen. Afhankelijk van de omvang van uw onderneming en het type project varieert het subsidiepercentage tussen de 30-65%. Het subsidiebedrag kan oplopen tot € 6 miljoen per project.

Voor wie?

Nederlandse fabrikanten, leveranciers of technische dienstverleners kunnen de DEI-subsidie aanvragen (een samenwerkingsverband is mogelijk). Projecten die in aanmerking komen zijn projecten die gericht zijn op energie besparen, duurzame energie opwekken of het gebruik hiervan stimuleren. Daarnaast is het belangrijk dat de projecten de potentie hebben om de Nederlandse economie te versterken, maar ook internationaal succes kunnen verwerven en maatschappelijk relevant zijn.

Waaraan moet uw project voldoen?

  • Het is gericht op het besparen van energie of het gebruik van energie uit hernieuwbare energiebronnen;
  • Het gaat om een investeringsproject waarbij u een eerste toepassing demonstreert van een nieuwe energietechnologie, functie, aanpak of systeem;
  • De demonstratie beslaat minstens 70 procent van de kosten van uw project;
  • Industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling beslaat maximaal 30 procent;
  • De looptijd van het project is maximaal vier jaar.

Belangrijk om te weten

De regeling is opengesteld tot 24 oktober 2017. Wanneer u van de interessante DEI-regeling gebruik wilt maken, is de aanbeveling om snel te beginnen met het klaarmaken van de aanvraag.

Meer weten?

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden en indieningsmogelijkheden kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op telefoonnummer 010-243 06 53. Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT