DEI - subsidie voor demonstraties energie-innovaties

De DEI subsidie, Demonstratie energie-innovatie opent op 1 april 2016. Met deze subsidie kan financiering worden verkregen voor de demonstratie van producten, processen of diensten op het gebied van energie-innovatie. Projecten die in aanmerking komen zijn projecten die gericht zijn op energie besparen, duurzame energie opwekken of het gebruik hiervan stimuleren. Voor de DEI-subsidie is voor 2016 een budget van 42 miljoen beschikbaar gesteld.

Sprong naar internationaal succes

Het doel van de DEI-regeling is het creëren van een ‘etalage’ van energie van energie innovaties, waardoor Nederlandse bedrijven gemakkelijker de sprong naar internationaal succes kunnen maken met producent, processen of diensten die zij hebben ontwikkeld. Als u als ondernemer bezig bent met energiebesparende toepassingen op apparaten/systemen/technieken, of uw innovatie bevordert het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, dan is de DEI- regeling mogelijk toepasbaar op uw innovaties. 

Bijdragen aan de verduurzaming energiehuishouding 

Nederlandse fabrikanten, leveranciers of technische dienstverleners kunnen de DEI-subsidie aanvragen (een samenwerkingsverband is mogelijk). De demonstratieprojecten moeten energietechnologie bevatten die bijdraagt aan de verduurzaming van de energiehuishouding. Daarnaast is het belangrijk dat de projecten de potentie hebben om de Nederlandse economie te versterken, wat betreft omzet, werkgelegenheid en export.   

Belangrijk om te weten 

  • Start 1 april  2016 (1e tender) 
  • Deadline 26 april 2016 17:00uur (1e tender)


Meer weten?

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53.

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT