Nieuwe DKTI-regeling voor duurzaam transport

De overheid heeft een nieuwe regeling geïntroduceerd die zich speciaal gaat richten op het bevorderen van de marktintroductie van duurzame transport oplossingen.

Indien u als ondernemer een nieuwe transport oplossing heeft ontwikkeld met geen of weinig CO2-uitstoot en deze in de markt wil introduceren dan kan middels de regeling Demonstratieregeling Klimaat Technologieën en Innovaties in Transport (DKTI-Transport) een financiële bijdrage worden gevraagd.

Subsidiekansen

Bedrijven en kennisinstellingen kunnen vanaf 1 oktober subsidie aanvragen voor het uitvoeren van demonstratieprojecten. Voor 2017 richt deze regeling zich specifiek op goederenvervoer op de weg. Denk daarbij aan projecten en technieken die elektrisch/hybride aandrijving stimuleren, gebruik van biobrandstoffen of waterstof bevorderen. Ook de uitrol van infrastructuur voor alternatieve en hernieuwbare brandstoffen wordt gestimuleerd.

Aanvraagperiode 

De eerste ronde van DKTI-Transport wordt tot en met 21 december opengesteld. Aanvragen kunnen worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Er is een budget van €17 miljoen beschikbaar.

Meer weten?

Benieuwd naar de voorwaarden, indieningsmogelijkheden, sluitingsdata? Dan kunt u altijd, en vrijblijvend, contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT