EIA/MIA/Vamil in 2016

De Energie InvesteringsAftrek (EIA) en Milieu InvesteringsAftrek (MIA) zijn bijzondere vormen van investeringsaftrek, waarbij een percentage van de investering als extra aftrekpost in aftrek worden gebracht op de winst. Hierdoor is de ondernemer minder inkomstenbelasting of – in het geval de onderneming in een B.V.-vorm wordt gedreven – minder vennootschapsbelasting verschuldigd. 

Korte beschrijving en doel van de regeling

De EIA kan worden toegepast op investeringen in energiezuinige technieken en duurzame energie, de MIA is bedoeld voor innovatieve milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen.

MIA en Vamil zijn twee aparte regelingen, maar op veel bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor MIA kan ook willekeurig worden afgeschreven op basis van de Vamil. Voor toepassing van de Vamil moet daarom de Milieulijst worden geraadpleegd. Wanneer een bedrijfsmiddel voor Vamil in aanmerking komt, mag 75% van de investering willekeurig worden afgeschreven. Willekeurig afschrijven houdt in dat de snelheid van afschrijven zelf mag worden bepaald.

Voor zowel EIA als MIA geldt dat de investering binnen drie maanden na het aangaan van de investeringsverplichting bij RVO moet zijn aangemeld.

Voor inzage in de lijsten klik op de onderstaande links:
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT