Europees mkb-instrument: 175 toekenningen fase 1

Vanuit het Europees mkb-instrument, dat deel uitmaakt van Horizon 2020, zijn uit de vierde aanvraagperiode van 2015 in totaal 175 aanvragen (uit 2.057 ingediende voorstellen) gehonoreerd voor fase 1-onderzoek.

Onder de gehonoreerden bevinden zich slechts zes Nederlandse mkb'ers, waarmee ons land behoorlijk achterblijft op onder meer Spanje (39), Italië (37), en het Verenigd Koninkrijk (20).

Over het mkb-instrument 

Het mkb-instrument (SME instrument) van Horizon 2020 is bedoeld voor bedrijven met de ambitie om te groeien. Het gaat hierbij om internationaal georiënteerde, innovatieve bedrijven. Het instrument ondersteunt de ontwikkeling van innovatieve oplossingen en het verkennen van nieuwe markten.

Het SME instrument bestaat uit 3 fases:

  • ·Fase 1: Haalbaarheidsstudie

Financiering +/- €50.000

Duur 6 maanden

  • ·Fase 2: R&D / demonstratie

Financiering €1 tot €3 miljoen, maximaal 70%

Duur 12-24 maanden

  • Fase 3: Commercialisatie (geen subsidie)

Voor elke fase kunt u een projectaanvraag indienen. Dat kan op elk moment. Het mkb-instrument werkt met een continu open oproep. Deze oproep heeft 4 deadlines (cut off dates) per jaar. Een bedrijf kan maximaal één keer per cut-off een projectvoorstel indienen. Dat doet u individueel, eventueel samen met andere mkb-bedrijven als partner. Andere organisaties zoals kennisinstellingen kunnen alleen via onder aanneming meedoen.

De eerstvolgende deadline voor het indienen van aanvragen is 24 februari 2016.

Meer weten?

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoon nummer 010-243 06 53.

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT