Ruim budget voor INTERREG North West Europe

INTERREG North West Europe (NWE) is een transnationaal programma. Het is gericht op deelname van partijen uit 7 landen. Ook partijen uit Zwitserland (geen lid van de EU) kunnen deelnemen aan het INTERREG programma.

In Nederland gaat het om de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht, Flevoland, Noord-Brabant, Overijssel, Gelderland, Zeeland en Limburg.

Landen die bij INTERREG North West Europe horen:

Gedeeltelijk: Nederland, Frankrijk, Duitsland
Geheel: België, Luxemburg, Ierland, Zwitserland (zonder EU-financiering), Verenigd Koninkrijk

Doelgroep

 • Overheden (Rijk, provincie, gemeente, waterschap)
 • Kennisinstellingen (universiteiten, hogescholen)
 • Bedrijven
 • Ontwikkelingsmaatschappijen
 • Non-profitinstellingen

INTERREG NWE ondersteunt activiteiten en pilots op het gebied van de volgende thema's:

 1. Versterken van de innovatiecapaciteit van regio's en organisaties
 2. Versnellen van de overgang naar een koolstofarme economie
 3. Efficiënt gebruik van materialen en grondstoffen

Onder de goedgekeurde projecten in call 2 en 3 was ook Nederlands succes:

 • BONE (P1; innovatie, NL; Maastricht UMC); Project over de validatie van een techniek voor de ontwikkeling van kunstgewrichten;
 • H2SHARE (P2; CO2 reductie, BE); Project over de ontwikkeling (VDL), validatie en implementatie van trucks met waterstof range extenders waarbij diverse pilots met toekomstige gebruikers (o.a. DHL en Colruyt), de beschikbaarheid voor de markt en het gebruik van waterstof voor vrachtvervoer en distributie een boost moet geven;
 • UP-STRAW (P2: CO2 reductie, FR); strobouw als ecologisch alternatief voor duurzame bouw en verbouw van utiliteitsgebouwen (o.a. verbouw sportaccommodatie Tilburg).
 • LOGIC (P2: CO2 reductie NL; Ontwikkelbedrijf Noord-Holland-noord); project voor de optimalisatie en lokale ontwikkeling en invoering op het net van duurzame energie voor meer “afgelegen” gebieden (o.a. doorontwikkeling zelfvoorzienendheid TEXEL);

Budget

Het budget van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) voor INTERREG NWE 2014-2020 is € 396 miljoen. Hiervan is 94% bestemd voor projecten (€ 372 miljoen) en 6% (€ 24 miljoen) voor het beheer en de uitvoering van het programma. Ruim 75% van het budget is nog beschikbaar.

Planning

 • Sluiting call 5: 24 Mei 2017, beslissing in September
 • Sluiting call 6: voorlopig: sluiting half November 2017, beslissing Februari/ Maart 2018 (onder voorbehoud)

Meer weten?

Voor meer informatie over de INTEREGG programma’s, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53.

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT