OP Oost subsidiemogelijkheden

Het Operationeel Programma Oost (OP Oost) is hét subsidieprogramma voor bedrijven en kennisinstellingen in de provincies Overijssel en Gelderland. Het programma valt onder het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het doel van OP Oost is dat bedrijven meer omzet kunnen halen uit nieuwe producten.

Momenteel staan er binnen OP Oost een drietal regelingen open (t/m 28 februari 2018):

Grote R&D-samenwerkingsprojecten

Subsidie kan worden aangevraagd door twee of meer onafhankelijke samenwerkende organisaties die gezamenlijk een nieuw innovatief product ontwikkelen. Het project moet gericht zijn op de uitvoering van gezamenlijk industrieel onderzoek in combinatie met experimentele ontwikkeling. Het subsidiepercentage bedraagt 40% van de projectkosten, tot een maximale subsidiebijdrage van € 2 miljoen.

NB. Er is een speciaal budget gereserveerd voor projecten gericht op ‘koolstofarme innovatie’ (impact op CO2-uitstoot).

Stimuleren proeftuinen

Een proeftuin is een voorziening waar producten, procedés of diensten die nog in ontwikkeling zijn onder realistische omstandigheden (i.e. praktijkomgeving) kunnen worden getest. Subsidie kan worden aangevraagd door instanties die samenwerken ten behoeve van activiteiten gericht op experimentele ontwikkeling in een proeftuin, en ten behoeve hiervan, de exploitatie van deze proeftuin, of het upgraden van deze proeftuin. Het subsidiepercentage bedraagt 40% - 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximale subsidiebijdrage van € 600.000.

Stimuleren clusters en netwerken

Er zijn vier activiteiten waarvoor subsidie kan worden aangevraagd binnen de openstelling voor het Stimuleren clusters en netwerken:
  1. Het tot stand brengen van samenwerking gericht op MKB-ondernemingen in Oost-Nederland;
  2. Het uitbreiden van een bestaande samenwerking met nieuwe MKB-ondernemingen;
  3. Het stimuleren van MKB-ondernemingen tot valorisatie;
  4. Het tot stand brengen van samenwerking tussen MKB-ondernemingen en eindgebruikers, gericht op het bevorderen van de toepassing van koolstofarme technologieën.
Voor een innovatiecluster kan maximaal 50% subsidie voor de subsidiabele kosten worden verkregen. De maximale bijdrage is € 500.000.

Meer weten?

Benieuwd naar de voorwaarden, indieningsmogelijkheden of wilt u een taxatie van het subsidiebedrag? Dan kunt u altijd, en vrijblijvend, contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53. Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT