Prinsjesdag: Extra budget WBSO 2017

Met de WBSO subsidie helpt het ministerie van Economische Zaken technische bedrijven door de financiële lasten van R&D-projecten te verlagen. De WBSO voorziet bedrijven van een korting op de af te dragen loonbelasting voor R&D-activiteiten. In 2017 wordt het beschikbare budget voor de WBSO verder verruimd tot € 1.205 miljoen, dat is 62 miljoen extra in vergelijking tot 2016. 

WBSO voordeelpercentages en -bedragen 

Ook in 2017 gelden er twee schijven met een verschillend voordeelpercentage voor bedrijven. Voor startende bedrijven geldt een hoger percentage in de eerste schijf (40%).     

  • Totaal budget: €1.205 miljoen
  • Tarief eerste schijf: 32% 
  • Tarief eerste schijf starters: 40% 
  • Grens eerste schijf: € 350.000  
  • Tarief tweede schijf: 16% 

Zelfstandigenaftrek  

Net als in 2016 kunnen zelfstandig ondernemers (ZZP-ers) die minimaal 500 S&O-uren per jaar maken, in aanmerking komen voor een verhoging van de zelfstandigenaftrek. Startende zelfstandige ondernemers ontvangen daarnaast een extra aftrek. De exacte bedragen hiervoor worden later bekend gemaakt.   

Boeteprocedures 

De boeteprocedures voor het niet-tijdig melden van uw WBSO realisatie wordt eenvoudiger. De maximum boetes worden € 2.500. Dit schept meer duidelijkheid voor de uitvoeringspraktijk. De vereenvoudiging betekent ook dat RVO boetes sneller kan opleggen. Wij informeren u in het nieuwe jaar tijdig hierover om te voorkomen dat uw realisatie meldingen te laat worden ingediend.

Meer weten? 

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT