Programma Kansen voor West II

Door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de vier randstad-provincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) streeft het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ernaar om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Het hoofddoel van Kansen voor West II is het te gelde maken (valorisatie) van beschikbare kennis.

Momenteel wordt dit gedaan door in te zetten op Fieldlabs (Zuid-Holland) en door middel van Proof of Concept Financiering (Noord-Holland).

Fieldlabs Zuid-Holland

Er is 4 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van fieldlabs in de provincie. Een fieldlab is een praktijkomgeving waar bedrijven en kennisinstellingen innovatieve oplossingen ontwikkelen en testen. De opstelling richt zich op fieldlabs die een bijdrage leveren aan de digitalisering en verduurzaming van de regionale economie. Hierbij gaat het om de inzet van nieuwe technologieën zoals robotisering, 3D-printing, big data en sensortechnologie. Met name fieldlabs die deze technologieën inzetten voor de sterke (groei)sectoren in Zuid-Holland worden uitgenodigd gebruik te maken van de subsidiemogelijkheden. De subsidiebijdrage is maximaal 25%.

Proof of Concept Financiering Noordvleugel

Aanvragen kunnen worden ingediend voor het financieringsinstrument Proof of Concept Financiering, in Noord-Holland en Amsterdam. De openstelling richt zich op bedrijven die het vermogen hebben door te groeien en de validiteit van hun projectideeën willen toetsen. In totaal is er € 5 miljoen te verdelen. De maximale subsidiebijdrage is 40%.

Meer weten?

Bent u benieuwd welke subsidiemogelijkheden er voor u liggen? Dan kunt u altijd, en vrijblijvend, contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53. Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT