SDE+: €5 miljard beschikbaar voor groene energie

Indien u investeert in energiesystemen o.b.v. zon, wind, water, biomassa of geothermie dan kan de SDE+ een zeer interessante regeling voor uw bedrijf zijn, waarbij het zelfs mogelijk is de gehele investering over een periode van 5 – 15 jaren terug te verdienen middels deze subsidie. 

Het komende half jaar stelt het kabinet 1 miljard euro extra subsidie beschikbaar voor de SDE+ subsidieregeling dan eerder was aangekondigd, dit zorgt voor een totaal budget van 5 miljard euro. Hiermee komt het ministerie tegemoet aan de zeer grote vraag, waardoor meer projecten kunnen worden gerealiseerd.   

De openstelling van de SDE+ subsidieregeling is van 27 september t/m 26 oktober 2016 en gebeurt in vier fases:
  • Fase 1: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,090/kWh of € 0,064/kWh (hernieuwbaar gas): vanaf 27 september (9.00 uur); 
  • Fase 2: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,110/kWh of € 0,078/kWh (hernieuwbaar gas): vanaf 3 oktober (17.00 uur); 
  • Fase 3: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,130/kWh of € 0,092/kWh (hernieuwbaar gas): vanaf 10 oktober (17.00 uur); 
  • Fase 4: projecten met een fasebedrag lager dan of gelijk aan € 0,150/kWh of € 0,106/kWh (hernieuwbaar gas): vanaf 17 oktober (17.00 uur).    
        

Voor welke vormen hernieuwbare energie?

U kunt subsidie aanvragen voor de productie van de volgende vormen van hernieuwbare energie:
  • duurzame elektriciteit;  
  • duurzame warmte of de gecombineerde opwek van duurzame warmte en elektriciteit;
  • groen gas.   

Belangrijk om te weten 

De openstelling van de SDE+ subsidieregeling is van 27 september t/m 26 oktober, maar het is wenselijk om de aanvraagprocedure tijdig op te starten. Dit komt omdat aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst, totdat de subsidiepot voor het betreffende tijdvak leeg is.

Meer weten?  

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT