SDE+ voor productie van hernieuwbare energie

In oktober wordt de regeling stimulering duurzame energieproductie (SDE+) weer geopend voor aanvragen. Afgelopen aanvraagronde is het hard gegaan met het toch aanzienlijke budget van 4 miljard euro. Wees er deze periode daarom extra snel bij.

Het doel van de SDE+ regeling is het stimuleren van de productie van groene energie. De regeling is gericht op bedrijven en non-profit organisaties en mikt daarbij op middelgrote en grote installaties.

Hoe werkt de regeling?

De SDE+ regeling is een exploitatiesubsidie, wat betekent dat de productie van groene energie wordt gesubsidieerd (niet de aanschaf van de installatie). Hiermee wordt het verschil in kostprijs tussen ‘grijze’ en ‘groene’ energie gecompenseerd. In het geval van zonne-energie heeft de regeling een looptijd van 15 jaar, waarin u maandelijks een SDE+ bijdrage ontvangt. Elk jaar is er een maximum gesteld aan de bijdrage, afhankelijk van het aantal vollasturen. Dit is het maximaal aantal uren indien de installatie op vol vermogen draait. Voor zonnepanelen is dit in 950 uur per jaar.

Aanvragen?

Plaatst u binnenkort zonnepanelen voor het opwekken van hernieuwbare energie voor eigen gebruik, of (gedeeltelijke) teruglevering aan het net? U kunt zowel voor zon-PV als zon-thermische panelen subsidie aanvragen. Daarvoor moet aan de volgende voorwaardes voldaan worden:

Zon-PV:

  • Minimale installatie van 15 kWp;
  • Grootverbruikersinstallatie van minimaal 3*80A;
  • Inschrijven bij een certificerende instantie zoals CertiQ;
  • Inschrijven bij de energieleverancier als groene stroomproducent en meetprotocol opstellen;

Zon-Thermisch:

  • Minimaal 200m2;
  • Gebruik van afgedekte collectoren;
  • Inschrijven bij een certificerende.

Meer weten?

Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 - 243 06 53 of een email sturen naar info@craeghs.nl

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT