Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)

Met de SDE+ stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de ontwikkeling van een duurzame energievoorziening in Nederland. De eerste SDE+ openstelling van 2018 is gepland van 13 maart tot en met 5 april voor projecten die energie opwekken uit duurzame bronnen zoals wind, biomassa, zon, geothermie en water. De regeling is gericht op bedrijven en non-profit organisaties en mikt daarbij op middelgrote en grote installaties.


SDE+ 

De SDE+ regeling is een exploitatiesubsidie, wat betekent dat de productie van groene energie wordt gesubsidieerd (niet de aanschaf van de installatie). Hiermee wordt het verschil in kostprijs tussen ‘groene’ en ‘grijze’ energie gecompenseerd. Daarvoor wordt elk jaar een basisbedrag en een correctiebedrag vastgesteld, welke respectievelijk de kostprijs van groene energie en grijze energie representeren. De SDE+ bijdrage die u krijgt is het verschil tussen het basisbedrag en het correctiebedrag.

De hoeveelheid subsidie is afhankelijk van de soort en de hoeveelheid geproduceerde duurzame energie. U ontvangt deze bijdrage maandelijks, voor een periode van maximaal 15 jaar, en afhankelijk van de hoeveelheid daadwerkelijk opgewekte duurzame energie.

Openstellingen en indiening

De SDE+ 2018 heeft twee openstellingsrondes: voorjaar en najaar.  De SDE+ voorjaarsronde 2018 is geopend van 13 maart tot en met 5 april 2018. In juni 2018 zal minister Wiebes het budget en de voorwaarden voor de openstelling van de najaarsronde bekendmaken. 

Meer weten? 

De invulling van de regeling Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+) in 2018 is op 6 december 2017 aangekondigd in een brief aan de Tweede Kamer. Hierin zijn alle basisbedragen, basisenergieprijzen, vollasturen en de voorlopige correctiebedragen voor de eerste openstellingsronde van 2018 opgenomen. Bent u benieuwd wat de SDE+ u kan opleveren, neem dan contact met ons op via: 010 - 243 06 53.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT