Tot 15 september subsidie Praktijkleren aanvragen!

De subsidieregeling Praktijkleren is bedoeld om werkgevers te stimuleren om praktijkleerplaatsen aan te bieden voor leerlingen, deelnemers, studenten of werknemers. Indien u als werkgever in het afgelopen studiejaar een leerplaats heeft aangeboden dan bestaat er middels de subsidieregeling Praktijkleren de mogelijkheid om een vergoeding van (max.) €2.700,- per leertraject voor aan te vragen.

Subsidiekansen

De regeling Praktijkleren wordt uitgevoerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Subsidie is beschikbaar voor werkgevers die een leerplaats hebben aangeboden in één van onderstaande categorieën.

  • VMBO: Leerwerktraject in de basisberoepsgerichte leerweg (BB)

  • MBO: Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

  • HBO: Duale of deeltijdopleiding (alleen voor de sectoren Techniek of Landbouw en natuurlijke omgeving)

  • Promovendi: Promotie onderzoek onder begeleiding van een universiteit of instituut van KNAW of NWO.

  • TOIO (technologische ontwerpers in opleiding): ontwerpopdracht onder begeleiding van een universiteit

Voorwaarden

De weken waarin de deelnemer of student in het studiejaar binnen het bedrijf is begeleid komen voor subsidie in aanmerking. Als werkgever hoef je daarmee geen volledig studiejaar begeleiding te hebben gegeven om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen.

Per categorie gelden specifieke vereisten en administratieve voorwaarden om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te bepalen of uw kosten voor leerwerkplaatsen in aanmerking komen binnen de regeling Praktijkleren.

Subsidiehoogte en budget

De subsidie bedraagt maximaal €2.700,- per werkplaats en wordt berekend op basis van het aantal weken (in geval van MBO en HBO) of maanden (in geval van promovendi en TOIO) dat begeleiding is gegeven in een studiejaar.

In totaal is er vanuit het ministerie van OCW voor 2017 €196,5 miljoen subsidie beschikbaar. De verdeling van het budget over de categorieën is als volgt:

Categorie

Budget

VMBO

€1,4 miljoen

MBO

€188,9 miljoen

HBO

€3,4 miljoen

Promovendi/toio’s

€2,8 miljoen

Aanvragen

Voor het afgelopen school-, studiejaar 2016/2017 kunt u nog tot en met 15 september 2017 een aanvraag indienen. Belangrijk is om tijdig een complete aanvraag in te dienen. Vanuit de regeling zijn per categorie strikte eisen gesteld aan de documentatie en informatie die moet worden aangeleverd.

Meer weten?

Craeghs Consultancy ondersteunt u graag bij het compleet indienen en succesvol aanvragen van een Praktijkleren subsidie. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. Dat kan op telefoonnummer 010 - 243 06 53 of via info@craeghs.nl

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT