VIA, stimulatie innovatie Noord-Nederland

De Versneller Innovatieve Ambities (VIA) is een subsidieregeling van Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN). De regeling stimuleert innovatie en economische ontwikkeling in het midden- en kleinbedrijf in Noord-Nederland. Voorwaarde: de innovatie draagt bij aan een maatschappelijk belang.


Doel van de regeling

De VIA-subsidie is voor mkb-bedrijven die gevestigd en actief zijn in Drenthe, Fryslân of Groningen. Ondernemers met een innovatief idee voor een nieuw product, procedé of dienst, kunnen vanuit de VIA subsidie ontvangen voor ontwikkelingskosten; o.a. voor het inschakelen van een onafhankelijke organisatie, loonkosten van werknemers, materiaalkosten van een prototype en de huur van apparatuur.


Type projecten

Een deel van het subsidiegeld van de VIA is voor projecten die bijdragen aan CO2-reductie. En mkb’ers die hun krachten bundelen binnen een project, ontvangen een hoger subsidiepercentage. Binnen de VIA bestaan er dus een viertal projecten:
  1. Individueel project;
  2. Individueel project, gericht op koolstofarme economie (CO2-reductie);
  3. Samenwerkingsproject;
  4. Samenwerkingsproject, gericht op koolstofarme economie (CO2-reductie).
Afhankelijk van het type project ontvangt u een hoger subsidiepercentage, oplopend tot 50% van de projectkosten. Echter, de maximale hoogte van de subsidie is voor alle projecten hetzelfde, € 100.000.


VIA-subsidie aanvragen?

Er is in 2018 een budget van € 15 miljoen beschikbaar, waarvan € 5 miljoen is gereserveerd voor projectideeën gericht op een koolstofarme economie. Aanvragen van een VIA-subsidie kan tot en met 31 december 2018. Is alle subsidie vergeven, dan sluit het loket echter eerder. Wacht daarom niet te lang met het indienen van een aanvraag.  

Wilt u meer weten over de subsidiemogelijkheden van de VIA-regeling voor uw organisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: 010 - 243 06 53.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT