Vooraankondiging openstellingen MIT 2016

Innovatieve mkb-ers kunnen vanaf dit voorjaar weer subsidie aanvragen binnen de MKB Innovatiestimuleringsregeling Topsectoren. Daarin zijn de volgende instrumenten opgenomen: kennisvouchers, innovatieadviesprojecten haalbaarheidsprojecten en R&D-samenwerkingsprojecten (klein en groot).

Hoe de subsidieregeling er dit jaar precies uit komt te zien, wordt later bekendgemaakt. Hetzelfde geldt voor hoeveel subsidie er per onderdeel wordt vergeven. De data zijn - onder voorbehoud van publicatie van de MIT-regeling, deze is voorzien voor half maart - als volgt:

  • Kennisvouchers: 10 mei tot en met 1 september 2016.
Een kennisvoucher is een 'waardebon' waarmee een mkb-ondernemer een kennisvraag kan laten beantwoorden door een kennisinstelling. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst.
  • Innovatieadviesprojecten: 10 mei tot en met 1 september 2016. 
Inwinnen van innovatieadvies door een kennisinstelling of een onafhankelijke adviesorganisatie. Dit is bijvoorbeeld het beantwoorden van een kennis- en/of een adviesvraag. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. 
  • Haalbaarheidsprojecten: 10 mei tot en met 1 september 2016. 
In kaart brengen van de technische en economische risico’s van een voorgenomen innovatieproject. De afhandeling gebeurt in volgorde van binnenkomst. 
  • R&D-samenwerking: 5 juli tot en met 1 september 2016.
Samen met minstens een andere mkb een product, productieproces of dienst vernieuwen of ontwikkelen. Het is een tender.
Over de regeling  
Het doel van de regeling is het stimuleren dat mkb-ondernemingen aansluiten bij innovatieactiviteiten, uitgezonderd opleiding, binnen de topsectoren.

Meer weten?
Voor meer informatie over de regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoon nummer 010-243 06 53.
Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT