Wijzigingen WBSO-aanvraagproces in 2018

Bent u van plan om in 2018 weer de WBSO innovatiesubsidie aan te vragen? Houdt dan rekening met de wijzigingen die naar verwachting worden doorgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Een team van RVO heeft samen met een aantal bedrijven het WBSO-aanvraagproces geëvalueerd. Dit heeft geleid tot een aantal concrete aanbevelingen om het aanvraagproces te wijzigen. De belangrijkste – verwachte – wijzigingen hebben we kort voor u samengevat.

1.Offline aanvraagproces verdwijnt

Het offline aanvraagprogramma is sterk verouderd en bovendien niet op alle besturingssystemen te gebruiken. Dit betekent dat vanaf 2018 de WBSO aanvraag online en dus direct in de browser moet worden ingevuld. Bovendien kunnen in de browser gegevens al automatisch worden ingevuld.

2.Introductie projectformulier

Wilt u toch graag de aanvraag offline opstellen dan is er de mogelijkheid om een projectformulier in PDF formaat in te vullen. Dit formulier kan vervolgens geïmporteerd worden in het online aanvraagprogramma. Het projectformulier bevat echter niet de ruimte om alle vragen te beantwoorden dus u zult online de aanvraag moeten completeren. Bovendien kunnen huidige en lopende WBSO projecten niet middels het projectformulier worden aangepast.

3.Aanpassing van vragen

In het aanvraagprogramma wordt een aantal veranderingen doorgevoerd. Zo worden vragen voor de statistiek verwijderd en zal er meer tekstruimte zijn om de vragen te beantwoorden. Bovendien worden enkele vragen en toelichtingen opnieuw geformuleerd om meer duidelijkheid te geven.

4.Importfunctie eLoket

Een laatste wijziging betreft de mogelijkheid om individuele projecten te importeren uit een vorige aanvraag. Voorheen was het alleen mogelijk om van een eerdere periode de gehele aanvraag te kopiëren. Op dit moment is RVO druk bezig om de bovenstaand geplande wijzigingen door te voeren. Binnenkort wordt duidelijk of alle wijzigingen ook definitief worden doorgevoerd. Bij het opstellen van de aanvraag voor 2018 zullen we u uiteraard informeren over de wijzigingen!

Meer weten?

Voor meer informatie over de WBSO-regeling, de voorwaarden, indieningsmogelijkheden en sluitingsdata kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010-2430653.

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT