WBSO-innovatiesubsidie voor tweede helft van 2018

De WBSO is bedoeld voor Nederlandse bedrijven die onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten uitvoeren (R&D-projecten). De overheid stimuleert met de WBSO-regeling het Nederlandse bedrijfsleven om te innoveren door de kosten voor R&D-projecten te verlagen.

De kosten die gerelateerd zijn aan een R&D-project (eigen uren en andere kosten/uitgaven) kunnen worden opgevoerd in een WBSO-aanvraag en leveren een fiscaal voordeel op wat via de loonheffing kan worden verrekend.

Soort projecten

De WBSO stimuleert twee soorten van projecten:
  1. Ontwikkelingsproject: ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen of programmatuur
  2. Onderzoeksproject: technisch-wetenschappelijk onderzoek
Bij een ontwikkelingsproject is het voor de WBSO van belang dat er sprake is van technische uitdagingen en nieuwe (niet-reguliere) oplossingen met een bepaald risico.
 
In onderzoeksprojecten is het belangrijk dat u een verklaring van een verschijnsel gaat onderzoeken.

Aanvraagperiode

Het moment van WBSO-aanvragen is erg bepalend voor uw voordeel. Er zit namelijk altijd één maand verschil tussen het moment van aanvragen en het moment van starten van een project. Dus als u van plan bent om 1 juli te starten met een R&D-project moet uiterlijk 31 mei een aanvraag worden ingediend.

Percentages en budget

Voor bedrijven wordt het fiscale voordeel berekent op basis van de som van de S&O loonkosten en de begrote kosten en/of uitgaven voor een of meerdere R&D-projecten. Dit bedrag wordt vermenigvuldigt met 32% (40% voor starters) om te komen tot het bedrag wat in mindering mag worden gebracht op de loonheffing.

Meer weten?

Bent u van plan om binnenkort een R&D-project te starten, informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om WBSO-subsidie aan te vragen. Je kunt ons bereiken op 010 – 243 06 53.  Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT