Horizon 2020

Horizon 2020 is het financiële instrument van de Europese Unie gericht op het veiligstellen van de mondiale concurrentiepositie van Europa. Het nieuwe programma van de EU, lopend van 2014 t/m 2020 is bedoeld voor onderzoek en innovatie, om zo groei en werkgelegenheid in Europa te creëren. Het totale budget voor de periode is € 80 miljard.

Horizon 2020 beloofd vereenvoudiging door middel van één set regels. Het zal alle huidige onderzoek en innovatie kaderprogramma’s combineren. 

Het doel van Horizon 2020 is: 
  • Versterken van het EU-standpunt in de wetenschap met een eigen budget van € 24.598 miljoen;
  • Versterken van industrieel leiderschap in innovatie met een budget van € 17.938 miljoen. Dit geldt ook voor grote investeringen in belangrijke technologieën, een betere toegang tot kapitaal en steun voor het MKB;
  • Met een budget van € 31.748 proberen te adresseren van grote bezorgdheden van Europeanen, zoals klimaatverandering, de ontwikkeling van duurzaam vervoer en mobiliteit, betaalbare hernieuwbare energie, de voedselveiligheid, of het omgaan met de uitdaging van een vergrijzende bevolking.

Horizon 2020 zal ondersteuning bieden voor het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen. Bijvoorbeeld, door te helpen om de kloof tussen onderzoek en de markt te overbruggen met het stimuleren van innovatief ondernemerschap. Deze marktgerichte benadering omvat het creëren van partnerschappen met de particuliere sector en de lidstaten t.b.v. het samenbrengen van benodigde middelen. Internationale samenwerking is een belangrijk prioriteit van Horizon 2020. 

Neem contact op
 
 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

* Verplichte velden

SLUIT