€ 900.000 extra budget voor DHI-subsidieregeling

15.10.2021

Heeft u internationale ambities en interesse in buitenlandse markten? Wilt u in het buitenland een project uitvoeren of investeren in een onderneming? Of wilt u mogelijke afnemers overtuigen van uw technologie, product of dienst? Dan is de subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheidsstudies en investeringsvoorbereidingsprojecten (DHI) misschien interessant voor u!

Op 21 oktober 2021 is € 900.000 extra budget beschikbaar gekomen voor ontwikkelde landen binnen de DHI regeling. De regeling is tot en met 31 december 2021 geopend zolang er budget beschikbaar is. Voor 2022 gaat de regeling weer open op 15 januari 2022. De bedragen en subsidiepercentages blijven gelijk. De aanvragen worden verwerkt op basis van ‘first come, first served’. Uw kans op subsidie wordt dus vergroot wanneer wij tijdig uw aanvraag kunnen indienen!

De DHI-regeling bestaat uit drie modules:

  1. Demonstratieprojecten

Met deze module kunt u een technologie, product of dienst in een van de DHI-landen demonstreren. Uw doel is dan om lokaal aan meerdere partijen aan te tonen dat uw technologie, product of dienst werkt, en effectief en rendabel is in het land. De maximum subsidie bij een demonstratieproject is € 200.000 per project.

  1. Haalbaarheidsstudies

Met een haalbaarheidsstudie vergroot u de kans op het verkrijgen van exportorders. U onderzoekt de technische en/of commerciële haalbaarheid van een investering door een mogelijke buitenlandse afnemer. Het onderzoek levert een businessplan of projectplan op. Hiermee kan de mogelijke afnemer een investeringsbesluit nemen. De maximum subsidie bij een haalbaarheidsstudie is € 100.000 per project.

  1. Investeringsvoorbereidingsstudies

Op basis van een investeringsvoorbereidingsproject besluit u om te investeren in een van de DHI-landen. U gaat een nieuwe productie- of dienstenfaciliteit opzetten in het doelland, of uw bestaande faciliteit uitbreiden. In het investeringsvoorbereidingsproject onderzoekt u de technische en/of commerciële haalbaarheid van de investering. De maximum subsidie bij een investeringsvoorbereidingsstudie is € 100.000 per project.

Voorwaarden

De DHI aanvraag wordt beoordeelt aan de hand van formele en inhoudelijke criteria:

  • U bent (als penvoerder) een mkb-ondernemer met een export- of investeringsbelang in het project;
  • De minimale subsidie voor een DHI-project is € 25.000. Dit betekent dat de subsidiabele projectkosten minimaal € 50.000 moeten zijn;
  • Projecten leveren een positieve bijdrage aan duurzame lokale ontwikkeling;
  • Uw technologie, product of dienst is een goed werkend prototype. Het is al uitgebreid getest, lijkt kansrijk en is klaar voor de markt. U kunt hiermee een demoproject uitvoeren. Dit geldt voor een demonstratieproject of haalbaarheidsstudie;
  • Het project heeft bij investeringsvoorbereidingsprojecten een positieve impact op de Nederlandse aanvragers en de Nederlandse economie;
  • U vraagt subsidie aan op één land.
En nu?

Heeft u een innovatief project wat u in het buitenland wil demonstreren? Craeghs heeft al vele DHI trajecten succesvol doorlopen en is uw perfecte partner. Bekijk ook het project met SOWNet om een goed voorbeeld te krijgen van een DHI demonstratieproject. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen op 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.