ICT voor ouderen: Active and Assisted Living (AAL)

09.04.2020

Iedereen wil goed en prettig oud worden. Technologie kan hierbij helpen. Ontwikkelt u ICT-oplossingen die ouderen helpen zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam te blijven? Ook als ze last krijgen van lichamelijke of geestelijke beperkingen? Dan kunt u mogelijk aanspraak maken op het subsidieprogramma Active & Assisted Living (AAL) van ZonMw.

Doel AAL Call 2020

Active & Assisted Living (AAL) is een internationaal subsidieprogramma van ZonMw.  Op 7 februari is de nieuwe subsidieronde van 2020 opengesteld. Het thema van deze openstelling is ‘Healthy Ageing with the Support of Digital Solutions’. Projecten dienen gericht te zijn op het ontwikkelen, evalueren en op de markt brengen van innovatieve ICT-oplossingen (TRL 5-8) voor ouderen en hun omgeving. Wensen en behoeften van eindgebruikers (zowel ouderen en hun naasten als professionals) vormen hierbij het uitgangspunt. Een internationaal consortium – bestaande uit gebruikersorganisaties, bedrijven, onderzoekers en gemeentes – definieert samen met gebruikers de uitdaging waarvoor het project een oplossing ontwikkelt. De AAL call 2020 biedt daarbij flexibiliteit m.b.t. scope, omvang en duur van de projecten.

Wie kan aanvragen?

Er wordt subsidie verstrekt aan Nederlandse ondernemers in internationale samenwerkingsprojecten. Consortia van minimaal drie onafhankelijke organisaties, en afkomstig uit drie landen, kunnen een projectvoorstel indienen. In een consortium dienen minstens de volgende partners vertegenwoordigd te zijn:

  • één gebruikersorganisatie (bijv. zorgorganisatie, ouderenbond of gemeente);
  • één marktgeoriënteerde bedrijfspartner;
  • één MKB bedrijf (dit kan de hierboven genoemde bedrijfspartner zijn).

Een samenwerkingsproject duurt 12 tot 30 maanden met een maximum subsidie van € 2.500.000. De ontwikkelde AAL-oplossingen hebben een korte time-to-market; met een marktintroductie van maximaal 2 jaar na afloop van het project. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar deze factsheet van de subsidieoproep (PDF). Hierin staat alle specifieke informatie over deze oproep.

Actie!

Ziet u mogelijkheden? Indienen kan tot en met 24 augustus 2020. Het is verstandig om bij het aanvragen van deze subsidie een intermediair in te schakelen. Neem contact met ons (010-243 06 53) op, en we bespreken graag vrijblijvend de mogelijkheden binnen AAL met u door. U kunt ons bellen op 010 – 243 06 53 of mailen via info@craeghs.nl.