Afbeelding Energie en Milieu

CrossRoads 2 Sustainable Energy: binnenkort nieuwe call

22.03.2021

De derde openstelling voor CrossRoads 2 Sustainable Energy is aangekondigd. Werkt u als Zuid-Nederlandse MKB samen met een Vlaamse KMO onderneming met een rechtstreekse CO2-reductie in de grensregio tot gevolg, dan kunt u van 1 tot 30 april 2021 een aanvraag indienen.

Doelstelling

Het doel van CrossRoads2 Sustainable Energy is om concreet CO2 te reduceren door samenwerking te ondersteunen in de grensregio Vlaanderen-Nederland. Door innovatieve samenwerking tussen sectoren of technologieën moet zo worden bijgedragen aan de duurzame (energie)transitie. Er zijn 4 mogelijke thema’s waarop u een aanvraag kunt indienen:

  • Duurzame energie;
  • Energie-efficiëntie;
  • Hernieuwbare energie;
  • CO2-reductie en -captatie.
Voorwaarden

Het totale budget voor de derde openstelling is nog niet bekend, maar de verwachting is dat u maximaal € 150.000 subsidie kan aanvragen op een maximale begroting van € 300.000 (50% subsidie). Het geschatte budget van deze call zal rond de € 1 miljoen zijn.

Het is zeer belangrijk dat uw project het concrete doel van CO2-reductie per deelproject ondersteunt, dit is namelijk een van de selectiecriteria.

En nu?

Wilt u meer weten over de regeling of wilt u weten of uw project zou passen? U kunt dan altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl. Bekijk ter inspiratie ook ons CrossRoads2 project met VP-Hobe.