DEI+ voor korte circulaire projecten geopend

16.06.2021

Er is een nieuwe openstelling voor de DEI+, dit keer specifiek gericht op kleine kortlopende DEI+-CE-projecten. Bent u een bedrijf dat kansen ziet in de Circulaire Economie (CE) en gaat u uw projectdoelstellingen binnen 2 jaar realiseren? Dan is deze subsidie mogelijk iets voor u!

Icoon DoelwitDe ‘standaard’ DEI+ regeling is vrij bekend. Deze is gefocust op grote projecten van minimaal € 3 miljoen subsidie met een totaalbudget van € 126,6 miljoen. De overheid heeft nu ook een nieuwe openstelling gepubliceerd voor juist kleinere projecten om zo snel stappen te zetten richting een circulaire economie. Deze openstelling is voor projecten onder de € 3 miljoen subsidie met een looptijd tot maximaal 30 juni 2023. Het beschikbare budget is € 19 miljoen, de subsidiepercentages voor deze openstelling kunnen oplopen tot 55%.

Missies

De DEI+-CE heeft verschillende missies om verbeteringen te bereiken op het gebied van recycling van afval, hergebruik en biobased grondstoffen te promoten.

  1. Onderwerp voor circulariteit: nieuwe voor bedrijven, burgers en overheden toepasbare technische oplossingen die circulaire producten, processen en bedrijfsmodellen mogelijk maken;
  2. Circulaire grondstoffen en processen: een forse kostprijsreductie voor circulaire oplossingen;
  3. Vertrouwen, gedrag en acceptatie: technologische oplossingen die tot meer vertrouwen en acceptatie van circulaire strategieën leiden, of circulair gedrag voor producenten en consumenten mogelijk maken.
En u?

Voor een voorbeeld van een DEI project kunt u deze video van RVO over Black Bear Carbon bekijken. Let er wel op dat deze video enkel een indicatie is, door de vele thema’s passen er zeer diverse projecten binnen de DEI+.
Wilt u DEI+ aanvragen maar twijfelt u over de aanpak? De subsidie aanvraag kan mogelijk scherper worden opgesteld of u kunt vragen hebben omtrent het subsidiepercentage. Neem contact met Craeghs op, onze adviseurs helpen u graag verder. We zijn bereikbaar via 010 – 243 06 53 of via info@craeghs.nl.