EIC Accelerator 2021: stappen zetten naar de internationale markt

13.04.2021

De EIC Accelerator ondersteunt bedrijven (met name start-ups en MKB) bij het opschalen van innovaties met een grote impact. Dit met het potentieel om nieuwe markten te creëren of bestaande markten op zijn kop te zetten. U kunt tot € 2,5 miljoen subsidie ontvangen (met een maximumpercentage van 70%) voor de laatste technische stappen en tot € 15 miljoen aan equity investeringen om de commerciële uitrol te financieren (voor een aandelenbelang tussen de 10% en 25%). Er is totaal € 1 miljard budget beschikbaar.
Om in aanmerking te komen voor deze subsidie moet u 3 stappen doorlopen:

Stap 1: Korte aanvraag

Het is het hele jaar door mogelijk om het idee in te dienen. U moet in 5 pagina’s duidelijk maken wat uw innovatie is, wat uw marktpotentie is en hoe uw team is opgebouwd. Daarmee maakt u duidelijk waarom u de EIC Accelerator nodig heeft. Daarnaast wordt u ook verzocht om een presentatie in te leveren en een korte video waarmee u uw aanvraag ondersteunt. Indien uw plan wordt goedgekeurd wordt u uitgenodigd voor stap 2.

Stap 2: Volledige aanvraag

U dient nu een volledige aanvraag in met business plan. Het is zelfs mogelijk om 3 dagen een coach in te huren die u helpt met het schrijven/verbeteren van uw business plan. Er zijn vaste data waarvoor u deze aanvraag moet indienen waarna uw aanvraag door experts zal worden beoordeeld. De volgende deadline is in juni 2021. Indien de experts uw aanvraag afdoende achten wordt u uitgenodigd voor stap 3.

Stap 3: Pitch

U zal worden gevraagd om uw innovatie te pitchen voor een EIC jury. Zij zullen uw plan beoordelen en, indien zij uw plan positief beoordelen, u uitnodigen om het EIC contract te tekenen om deze financiën voor u open te stellen.

En u?

Icoon DoelwitZoals u ziet moet een aantal stappen doorlopen die niet al te makkelijk zijn. Craeghs helpt u graag bij het indienen van uw aanvraag en het voorbereiden op de pitch. Craeghs heeft al verschillende EIC Accelerator aanvragen begeleid. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen via het telefoonnummer op 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.