Afbeelding Blue Economy

EMFF subsidie geopend voor de Blue Economy

14.11.2019

Eind november is er een nieuwe call geopend van het European Maritime and Fisheries Fund (EMFF). In totaal is er deze call € 22,5 mln. subsidie beschikbaar voor innovatieve projecten rond de maritieme economie. De nadruk ligt hierbij op het versnellen van innovatie, met een duidelijk oog op de commerciële mogelijkheden van een project.

Gezochte projecten

Er wordt gezocht naar innovaties die dicht bij marktintroductie liggen (TRL 6-8) die met een impuls een commercieel succes kunnen worden. Dit kunnen zowel producten, diensten, als business models zijn. Ook moet de innovatie bijdragen aan minstens één ander doel van de EU, bijvoorbeeld: een lagere uitstoot, een circulaire economie, nieuwe banen, etc. De relevante gebieden zijn heel breed, bijvoorbeeld: aquacultuur, de digitale transformatie van maritieme activiteiten, hernieuwbare energie uit/rond het water, schoner watervervoer, of zelfs toerisme dat bijdraagt aan natuurbescherming.

Partijen en cijfers

Subsidies zijn beschikbaar voor losse MKB partijen of -consortia. Ieder project heeft een budget tussen de € 700k en € 2.5 mln. met een subsidiepercentage tot 70%. De regeling sluit op 27 februari 2020.

Onze expertise

Icoon DoelwitCraeghs voert continu projecten uit rondom water, zoals bijvoorbeeld Aqua Valley met aquacultuur. Ook in de EMFF: Blue Economy-regeling heeft Craeghs al succes behaald met het AlgaeDemo project. We helpen u graag ook om een kwalitatief sterke aanvraag neer te zetten op het Europees toneel. De regeling sluit al snel, neem dus snel contact met ons op als u een aanvraag wilt doen. U kunt ons bellen op 010 – 243 06 53 of mailen via info@craeghs.nl.