Afbeelding man op kaart van Europa

Eurostars: De 14de keer voor internationale samenwerking

13.05.2020

De Eurostars regeling is er weer, ditmaal voor de 14de keer. Deze openstelling loopt tot en met 3 september 2020. Gaat u een internationale R&D samenwerking aan? Dan is dit de subsidie voor u!

Nog niet bekend met Eurostars?

De Eurostars regeling is een subsidieprogramma voor marktgerichte technologische ontwikkeling door internationale R&D samenwerking binnen de Eurostars landen. De focus ligt op het MKB: deze dienen het project te coördineren (hoofdaanvrager) en MKB-partijen moeten minstens de helft van de projectkosten dragen. De regeling is administratief simpel en wordt redelijk snel behandeld (ruwweg 7 maanden). Er zijn momenteel 36 Eurostarslanden: de 27 EU-landen, Canada, Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Israël, Turkije, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Ondanks de Brexit doet het Verenigd Koninkrijk nog wel mee. Bekijk ook onderstaand filmpje voor een kort overzicht van de regeling.

Belangrijke informatie

Subsidiepercentages variëren tussen 25% en 50% maar MKB partijen ontvangen 35% (ontwikkeling) of 45% (onderzoek) subsidie. Per project kan aan Nederlandse zijde voor € 500.000 subsidie worden aangevraagd. Subsidies voor buitenlandse partners tellen hier niet in mee. Een project mag maximaal 3 jaar duren. Op de lijst met voorgaande Nederlandse Eurostars trajecten kunt u beter inzicht krijgen in het soort project wat wordt gezocht. Bekijk ook ons klantverhaal met Lasertec.

Actie!

Werkt u samen met een partij uit een Eurostars land? Neem contact met ons op en we vertellen u graag de mogelijkheden binnen Eurostars. Het is verstandig om bij het aanvragen van Eurostars een intermediar in te schakelen. Hoewel de uitvoeringsfase relatief simpel is, is het aanvragen juist complex. Van alle aanvragen wordt maar 29% gehonoreerd. Craeghs heeft inmiddels al vijf Eurostars projecten succesvol begeleid. U kunt ons bellen op 010 – 243 06 53 of mailen via info@craeghs.nl.