Afbeelding man op kaart van Europa

Eurostars: internationale R&D subsidie; sluiting op 4 februari 2021

20.11.2020

Bent u een MKB-bedrijf en is technologie- en productontwikkeling een belangrijk onderdeel van uw bedrijfsvoering? Werkt u daarbij samen met andere bedrijven in Europa? De Eurostars regeling kan dan helpen om uw bedrijf te laten groeien. Deze regeling is namelijk specifiek bedoeld voor het onderzoekuitvoerende MKB dat marktgerichte innovaties wil realiseren. De aankomende call gaat in december open en sluit 4 februari 2021.

Nog niet bekend met Eurostars?

De Eurostars regeling is een subsidieprogramma voor marktgerichte technologische ontwikkeling door internationale R&D samenwerking binnen de Eurostars landen. De focus ligt op het MKB: deze dienen het project te coördineren (hoofdaanvrager) en MKB-partijen moeten minstens de helft van de projectkosten dragen.

Er zijn momenteel 36 Eurostarslanden: de 27 EU-landen, Canada, Noorwegen, IJsland, Zwitserland, Kroatië, Israël, Turkije, Zuid-Afrika en Zuid-Korea. Ondanks de Brexit doet het Verenigd Koninkrijk nog wel mee.

Belangrijke informatie

Subsidiepercentages variëren tussen 25% en 50% maar MKB partijen ontvangen 35% (ontwikkeling) of 45% (onderzoek) subsidie. Per project kan aan Nederlandse zijde voor € 500.000 subsidie worden aangevraagd. Subsidies voor buitenlandse partners tellen hier niet in mee. Een project mag maximaal 3 jaar duren. Een consortium moet bestaan uit minimaal 2 partijen. Op de lijst met voorgaande Nederlandse Eurostars trajecten kunt u beter inzicht krijgen in het soort project wat wordt gezocht.

Meer weten?

Werkt u samen met een partij uit een Eurostars land? Neem contact met ons op en we vertellen u graag de mogelijkheden binnen Eurostars. Het is verstandig om bij het aanvragen van Eurostars een intermediair in te schakelen. Hoewel de uitvoeringsfase relatief simpel is, is het aanvragen juist complex. Van alle aanvragen wordt maar 29% gehonoreerd. Craeghs heeft inmiddels al vijf Eurostars projecten succesvol begeleid.

Is uw interesse gewekt? Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of u kunt een e-mail sturen naar info@craeghs.nl. Bekijkt u ook eens ons voorbeeldproject met Lasertec en het Zwitserse Lumentum waarin een nieuw laserproces is ontwikkeld.