Innovators gezocht! Fast Track to Innovation

24.09.2019

Europa vindt het belangrijk om innovaties snel naar de markt te krijgen. Daarom is de Fast Track to Innovation (FTI) regeling in het leven geroepen. Internationale samenwerkingen kunnen er subsidie mee krijgen om hun innovaties te commercialiseren.

Werkt u aan een innovatie product, proces, of dienst en is internationale samenwerking een mogelijkheid? Dan is de FTI mogelijk dé subsidie voor u. Deze is bedoeld voor de laatste stappen naar de markt. U wordt verwacht om binnen drie jaar uw marktintroductie uit te voeren. FTI Projecten hoeven niet te passen binnen een specifiek thema, de afgelopen ronden zijn er onder andere healthcare, energie, en software projecten goedgekeurd. Hoe dan ook moet uw innovatie wel baanbrekend zijn, en de huidige stand van technologie voorbij gaan.

  • De eerstvolgende sluitingsdatum voor de FTI is 22 oktober. Er zijn echter ook in 2020 nog drie openingen (19-02, 09-06, 27-10). Voor ieder project mag maximaal €3 mln. subsidie worden verleend maar projecten tussen de €1 en €2 mln. scoren beter. Er wordt een subsidiepercentage van 70% gevolgd voor private partners, en 100% voor publieke partners.
  • Uw consortium moet minimaal 3 en maximaal 5 partners bevatten, afkomstig uit minstens drie Horizon 2020 landen (EU28+). Een volledige lijst van deze landen vindt u onder dit artikel. De helft of meer van het consortium moet hierbij uit bedrijven bestaan of de bedrijven moeten ten minste 60% van de subsidie ontvangen.

 
Heeft u een ontwikkeling die binnen de Fast Track to Innovation zou passen? Neem contact met ons op en we bespreken graag en vrijblijvend uw mogelijkheden. Veel van onze adviseurs hebben ervaring met het schrijven van een FTI aanvraag en staan u graag bij. U kunt ons bellen op 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.

Landen die deelnemen aan Horizon 2020:
EU28 en aanvullend: Albanië, Armenië, Bosnië-Herzegovina, Faeröer, Georgië, IJsland, Israël, Moldavië, Montenegro, Noord Macedonië, Noorwegen, Oekraïne, Servië, Tunesië, Turkije, Zwitserland