Afbeelding Geld India

GlobalStars: Oproep India

12.02.2020

Bent u bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? Werkt u daarbij samen met partners in India? Dan is deze GlobalStars oproep mogelijk iets voor u. Indienen kan tot en met 30 juni 2020.

Nog niet bekend met GlobalStars?

Met GlobalStars stimuleert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat het Nederlandse bedrijfsleven en onderzoeksorganisaties om marktgerichte R&D uit te voeren met partners uit innovatieve economieën buiten Europa (voor samenwerkingen binnen Europa wijzen wij u graag op de EUROSTARS regeling). Deze openstelling roept Nederlandse organisaties op om een gezamenlijk R&D-projectvoorstel in te dienen met één of meerdere partners in India. Eventueel kunnen ook partners vanuit Oostenrijk, België, Finland, Frankrijk, Zweden en/of Zwitserland aansluiten bij het consortium. Alleen projecten binnen het thema Key Enabling Technologies for Healthcare, Agriculture and Water’ komen voor ondersteuning in aanmerking. Enkele projectvoorbeelden zijn:

  • Digitale- en engineeringtechnologieën voor betaalbare medische hulp, toegankelijk voor gezondheidswerkers en (tele-)gezondheidszorg op het platteland;
  • Digitale- en engineeringtechnologieën voor slimme landbouw en precisielandbouw;
  • Filtratie- en nanotechnologie voor waterzuivering, levering van veilig drinkwater.
Belangrijke informatie

De GlobalStarts: Oproep India is op 17 februari geopend. Aanvragen kunnen tot en met 30 juni 2020, 17:00 uur, worden ingediend. De maximale subsidie voor betrokken Nederlandse projectpartners is € 350.000 per project. Het subsidiepercentage is afhankelijk van het type activiteit en het type organisatie en varieert tussen de 25% en 50%. MKB-bedrijven ontvangen tussen de 35% (ontwikkeling) en 45% (onderzoek) subsidie. Een project mag maximaal 3 jaar duren. Voor meer informatie verwijzen wij u tevens door naar deze (Engelstalige) factsheet. Handig om door te zetten naar uw Indiase partner.

Actie!

Icoon DoelwitWerkt u samen met een partij uit India? Neem contact met ons op en we vertellen u graag de mogelijkheden binnen GlobalStars. Het is verstandig om bij het aanvragen van GlobalStars een intermediair in te schakelen. Hoewel de uitvoeringsfase relatief simpel is, is het aanvragen juist complex. Het opstellen van een projectidee is aan te raden. Deze stellen wij volledig vrijblijvend en kosteloos voor u op. U kunt ons bellen op 010 – 243 06 53 of mailen via info@craeghs.nl.