Afbeelding WBSO

Heeft u nog extra WBSO uren nodig voor de tweede helft van 2022?

27.06.2022

Het jaar is alweer half voorbij. Het is daarom belangrijk om te controleren of u nog voldoende S&O-uren tot uw beschikking heeft voor het aankomende half jaar. De wijzigingen in de WBSO-regeling maken het voor u flexibeler en eenvoudig om additionele uren aan te vragen. Dit kan nog uiterlijk tot 30 september 2022!

Aanvraagperiode

Vanaf 2022 krijgt iedere aanvraag automatisch een einddatum van 31 december en kunnen aanvraagperiodes elkaar overlappen. U kunt net als voorgaande jaren maar 4 aanvragen doen per jaar, met een minimale aanvraagperiode van 3 maanden. De deadline voor de laatste aanvraag van het jaar is dus op 30 september 2022. Aanvragen dienen uiterlijk 1 dag voorafgaand aan de aanvraagperiode te worden ingediend.

Hoe bereken ik nu mijn voordeel?

U kunt nu zelf bepalen in welk tijdvak u het WBSO-voordeel verrekent na het verkrijgen van de S&O-verklaring. Dit zorgt ervoor dat het aantal verrekenmomenten en de administratieve lasten voor u verminderen.

Met deze nieuwe methodiek krijgt u meer flexibiliteit bij het indienen van aanvragen en kunt u dus gemakkelijk aanvragen indienen wanneer u een nieuw project hebt lopen.

Wanneer dien ik een nieuwe aanvraag in?

Stel: u heeft in december 2021 een WBSO-aanvraag ingediend voor 2022, maar in de opvolgende maanden is gebleken dat er toch nog een nieuw project gaat lopen, of u heeft meer uren kosten of uitgaven nodig dan eerder gedacht, dan is het al mogelijk om in januari 2022 een nieuwe aanvraag in te dienen. Hieronder geven we een voorbeeld van de mogelijkheden voor het maximum van 4 aanvragen in 1 jaar:

Aanvraag Datum Situatie WBSO-aanvraag
1 20-12-2021 U gaat het komende jaar S&O-werkzaamheden verrichten WBSO-aanvraag van huidige projecten, opvoeren van uren, en mogelijk kosten & uitgaven
2 31-03-2022 U gaat twee nieuwe projecten starten Opvoeren van 2 nieuwe S&O-projecten in de WBSO
3 30-06-2022 U blijkt meer uren en kosten nodig te hebben dan u aan het begin van het jaar had gedacht WBSO-aanvraag voor meer uren en kosten
4 30-09-2022 Uw projecten zijn inhoudelijk anders dan u aan het begin van het jaar had verwacht WBSO-aanvraag met inhoudelijke wijzigingen van projecten en andere kosten opvoeren dan eerste aanvraag
Hoe verder?

Wilt u een nieuw project in de WBSO opvoeren of denkt u meer uren of kosten & uitgaven nodig te hebben voor de WBSO van dit jaar? Dan kunt u contact met ons opnemen en wij helpen u graag bij uw nieuwe WBSO-aanvraag.

Wilt u nog meer weten over de WBSO? Bekijk de delen uit de serie WBSO Tips & Tricks. Bekijk ook ons klantverhaal met Image Building over welke innovaties in de WBSO kunnen. Voor verdere vragen kunt u contact met ons opnemen en we helpen u graag verder! Bel 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.