Afbeelding KvW

Kansen voor West III: Subsidiemogelijkheden voor de Randstad

04.10.2022

Voor 2022-2029 wordt er € 237 miljoen beschikbaar gesteld voor het derde programma van Kansen voor West (KvW) om de regionale economie in de Randstad een impuls te geven. KvW is het programmamanagement voor West-Nederland en voert Europese programma’s uit voor de vier Randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grootste steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht). Kansen voor West wordt grotendeels gefinancierd vanuit het Europees Fonds voor Regionale ontwikkeling (EFRO). Op 15 november is de volgende openstellingsronde voor Kansen voor West.

Doelstellingen

Kansen voor West III heeft zes specifieke doelstellingen gedefinieerd om de transitie naar een volledig circulaire en klimaat neutrale economie te bevorderen:

  1. Innovatie: Versterking van de onderzoeks- en innovatiecapaciteit en invoering van geavanceerde technologieën;
  2. Energie-efficiëntie: Bevorderen van energie-efficiëntie maatregelen en verminderen CO₂ uitstoot;
  3. Hernieuwbare energie: Bevorderen van Hernieuwbare Energie;
  4. Energiesystemen: Ontwikkelen van slimme energie systemen, grids en opslag;
  5. Circulaire economie: Bevorderen van de transitie naar een circulaire economie;
  6. Duurzame stedelijke ontwikkeling: Bevordering van de geïntegreerde sociale, economische en ecologische/duurzame ontwikkeling, cultureel erfgoed, toerisme en veiligheid in stedelijke gebieden.
Openstellingen en budgetten

Icoon DoelwitElk jaar zijn er twee openstellingsmomenten, waarbij zowel de 4 provincies als de vier grote steden hun eigen budgetten en subsidievereisten hebben. Dit jaar zijn de openstellingen op 1 juni en 15 november.

En verder?

De lat voor Kansen voor West aanvragen ligt hoog. Er is veel concurrentie dus moet de aanvraag heel sterk zijn; projecten moeten een aantoonbare impact hebben op de regionale economie. Ons team van adviseurs heeft veel ervaring met subsidies binnen KvW en denken graag met u mee hoe we het project het best kunnen vormgeven om de slagingskans zo groot mogelijk te maken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl en we bekijken vrijblijvend met u de mogelijkheden.