Afbeelding Innovatiebox

MIT Haalbaarheid open vanaf 20 april 2021

18.02.2021

Wilt u een haalbaarheidsproject uitvoeren om de technische en economische risico’s in kaart te brengen van een voorgenomen innovatieproject? Zoals bijvoorbeeld een literatuuronderzoek, marktverkenning of industrieel onderzoek? Mogelijk komt u in aanmerking voor de MIT subsidie.

Wat is de MIT?

Icoon DoelwitDe MIT (MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren) is een subsidieregeling bestaande uit een haalbaarheidsstudie en een R&D subsidie. Eerst kunt u tot 40% subsidie (tot een maximum van € 20.000) aanvragen voor een haalbaarheidsproject ten behoeve van onderzoek naar de haalbaarheid van een product, proces of dienst. Denkt u bijvoorbeeld aan een van volgende studies:

  • Literatuuronderzoek;
  • Octrooionderzoek;
  • Marktverkenning;
  • Concurrentieanalyse.

Uw haalbaarheidsproject moet voor tenminste 60% van de kosten uit een haalbaarheidsstudie bestaan. Maximaal 40% van uw project mag bestaan uit het ontwikkelen van nieuwe producten, processen of diensten.

Eventueel zou u na afloop van uw MIT Haalbaarheid een MIT R&D samenwerking kunnen aanvragen. Deze is wél volledig gericht op ontwikkeling. Hiervoor kunt u tot 35% subsidie krijgen en, afhankelijk van de deelnemers, kunt u € 50.000 tot maximaal wel € 350.000 subsidie krijgen.

Openstelling

De openstelling voor de MIT Haalbaarheid is nog niet zeker, maar de verwachting is dat deze rond 20 april 2021 zal opengaan. De MIT R&D samenwerking zal begin juni opengaan. Daar MIT Haalbaarheid een first come, first serve principe heeft en de regeling bijna altijd al de eerste dag wordt overvraagd is het noodzakelijk om op tijd te beginnen aan de subsidieaanvraag.

Ja, ik wil graag een MIT subsidie aanvragen!

Herkent u één van uw projecten in een haalbaarheids- of R&D studie? Craeghs heeft veel ervaring met MIT projecten. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies hoe u de MIT Haalbaarheid kan gebruiken om uw onderzoekskosten te verminderen. U kunt contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.