Nieuwe portal WBSO

15.03.2021

Wij spraken in november al kort over de ketenmachtiging. Er zijn recent nieuwe ontwikkelingen geweest, die wij met u willen delen. Zo zal RVO dit jaar de overstap maken naar een volledig nieuw portal waar uw WBSO aanvraag zal worden ingediend. Vanaf september moeten alle aanvragen via het nieuwe portal verlopen en, werkt u met een intermediair, dan is een ketenmachtiging noodzakelijk.

Wat merkt u van het nieuwe portal?

Craeghs zal u zo veel mogelijk ontlasten met de overgang naar het nieuwe portal. Wij nemen uw aanvraag nog steeds zo veel mogelijk uit handen en blijven de kwaliteit leveren die u van ons gewend bent. De verwachting is dat, nadat u een ketenmachtiging heeft afgegeven, er geen additionele tijd vanuit u nodig is voor het indienen van aanvragen via de nieuwe portal; Craeghs regelt alles voor u.

Wat is een ketenmachtiging?

De huidige manier van machtigen met een papieren machtiging verdwijnt doordat de overheid beoogt de machtiging veiliger en betrouwbaarder te maken. Bij het afgeven van een ketenmachtiging is namelijk eHerkenning noodzakelijk, waardoor uw KvK-gegevens worden gecontroleerd door een derde partij.

Op dit moment is een ketenmachtiging enkel noodzakelijk voor WBSO aanvragen in de nieuwe portal, maar de verwachting is dat in de aankomende jaren meer en meer subsidies de ketenmachtiging zullen gaan gebruiken.

Het aanvragen van een ketenmachtiging kan wat tijd kosten doordat, afhankelijk of u eHerkenning heeft en wie uw aanbieder is, een ‘natte’ handtekening vereist is (deze zal dus per post verstuurd moeten worden wat enkele dagen kan duren). In andere gevallen volstaat het doorlopen van een digitaal menu. Craeghs zal u stap-voor-stap begeleiden in dit proces.

Hoe nu verder?

Om ervoor te zorgen dat u tijdig een ketenmachtiging heeft afgegeven, gaat Craeghs u de komende maanden benaderen om het proces op te starten, zodat afdoende tijd beschikbaar is mochten er onverwacht problemen optreden. Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of u kunt een e-mail sturen naar info@craeghs.nl.