Nieuwe openstelling POP3 in Limburg en Noord-Brabant

15.02.2022

Verschillende provincies hebben een openstelling binnen het Subsidieverordening Plattelandsontwikkelingsprogramma aangekondigd. Deze focussen zich met name op kennisoverdracht in de sector. De verwachting is dat meer provincies dit jaar eveneens met verschillende POP3 openstellingen zullen komen.

POP3 Limburg

De provincie Limburg heeft 2 openstellingen aangekondigd;

  1. Kennisoverdracht: demonstraties en/of het verzorgen van trainingen, workshops en coaching aan een groep van landbouwondernemers. Het subsidiepercentage voor dit onderdeel bedraag 80%;
  2. Samenwerking voor innovaties: de oprichting van een projectmatig samenwerkingsverband en het gezamenlijk formuleren van een projectplan gericht op een innovatie, en/of de uitvoering van een innovatieproject. Het subsidiepercentage kan oplopen tot 100% afhankelijk van de kosten en de aanvrager.

Beide openstellingen hebben net iets meer dan € 2 miljoen budget en worden opgesteld van 2 mei tot en met 13 juni. Per aanvraag kan maximaal € 160.000 aan subsidie worden aangevraagd.

POP3 Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft een openstelling binnen de POP3 aangekondigd voor het stimuleren van trainingen, workshops, ondernemerscoaching en demonstraties op gebied van agrofood. Het budget is € 2 miljoen en de openstelling is van 11 april tot en met 30 mei.

Deze openstelling heeft ten doel het stimuleren van het verzorgen van trainingen, workshops of coaching aan een groep van landbouwondernemers, of voor demonstratieactiviteiten waarbij landbouwers kennisnemen van innovaties en de toepassing ervan. Per project kan tot € 500.000 subsidie worden aangevraagd met een subsidiepercentage van 80%.

Meer weten?

Bij Craeghs Consultancy houden we de voortgang van deze regeling nauw in de gaten. We kunnen vrijblijvend een afspraak maken waarbij u snel weet wat de mogelijkheden zijn, waarbij aan dit advies geen kosten zijn verbonden. U kunt contact opnemen met Craeghs Consultancy via telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.

De adviseurs van Craeghs Consultancy hebben veel ervaring op het gebied van POP3 aanvragen. Een succesverhaal van een eerdere aanvraag is het stalconcept van Kipster. Wij hebben tevens een POP3 aanvraag ingediend voor het investeren in een innovatieve raffinagemachine welke duurzaam kippenvoer produceert met het vervangen van soja door lokaal geproduceerd graseiwit.