Nieuwe projecten of meer WBSO-uren of kosten dan voorzien? Laatste indienmogelijkheid WBSO 2023!

14.09.2023

Het einde van 2023 lijkt nog ver weg, maar de laatste mogelijkheid om een WBSO-aanvraag in te dienen komt snel dichterbij. Het is daarom belangrijk om te controleren of u nog voldoende S&O uren en -kosten tot uw beschikking heeft voor het laatste kwartaal van 2023. Ook als u nieuwe projecten verwacht te starten kan een aanvullende WBSO-aanvraag belangrijk zijn. Gelukkig is het tot uiterlijk 30 september 2023 mogelijk een aanvullende aanvraag in te dienen!

 

Aanvraagperiode

Sinds 2022 heeft iedere WBSO-aanvraag automatisch een einddatum van 31 december, met de mogelijkheid om tot 4 keer toe tussentijds overlappende aanvragen in te dienen. De minimale looptijd van een WBSO-aanvraag is 3 maanden. Dit betekent dat oktober de laatste maand is waarvoor een nieuwe WBSO-aanvraag ingediend kan worden. De deadline voor deze aanvraag is 30 september 2023. Is dit niet haalbaar? Dan is het ook mogelijk een pro-forma aanvraag in te dienen. Hiermee heeft u in de regel 14 dagen de tijd om uw aanvraag te completeren.

 

En in 2024?

Heeft u nog voldoende uren voor 2023? Of verwacht u uw (nieuwe) S&O werkzaamheden pas in 2024 op te starten? Wij helpen u graag om een nieuwe aanvraag in te dienen voor 2024! Vanaf oktober staan wij voor u klaar om uw plannen voor komend jaar te bespreken en een goede WBSO-aanvraag in te dienen.

 

Hoe verder?

Verwacht u dit jaar nog een aanvullende WBSO-aanvraag nodig te hebben? Of bent u recent S&O activiteiten gestart en bent u benieuwd of u voor de WBSO in aanmerking komt? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden om (aanvullende) WBSO-subsidie aan te vragen. U kunt ons bereiken op 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl. Kijk voor meer informatie ook naar onze WBSO Tips & Tricks.