Energie Subsidie

Openstelling subsidie Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie

09.05.2023

Ontwikkelt u innovatieve circulaire producten, processen of diensten? Of wilt u onderzoek doen zodat u in een latere fase circulaire producten kunt ontwikkelen? Dan kunt u t/m 7 september 2023 subsidie aanvragen binnen de regeling Kennis en Innovatie agenda – Circulaire Economie (KIA CE).

Binnen een circulaire economie worden grondstoffen minimaal gebruikt door reststromen zo hoogwaardig mogelijk op te waarderen en materialen zo duurzaam mogelijk te gebruiken zonder de natuur te schaden. Wanneer u plannen hebt om de circulaire economie te stimuleren door samen te werken met andere bedrijven of onderwijsinstellingen, dan kunt u subsidie aanvragen voor uw industrieel of experimenteel onderzoek. Het doel van het project is dan om voor 2033 het circulaire product, dienst of proces op de markt te brengen. U vraagt subsidie aan wanneer uw project past binnen de volgende thema’s en productgroepen:

Transitieagenda Productgroepen
Bouw Bruggen en viaducten;
Woningen en kantoren;
Wegverhardingen.
Maakindustrie Kapitaalgoederen, zoals (hijs-, hef- en transport)werktuigen, machinebouw, medische apparatuur en productieapparatuur, elektromotoren, generatoren en transformatoren, computers en randapparatuur, communicatie en meetapparatuur;
Circulaire windparken;
Circulaire zon-PV-systemen;
Circulaire klimaatinstallaties (in gebouwen).
Consumptie- goederen Elektrische en elektronische apparaten;
Meubels;
Textiel;
Verpakkingen en wegwerpproducten (geen plastic verpakkingen en wegwerpproducten).

 

Budget en deadlines

De deadline voor aanvragen van de subsidie is 7 september 2023. Het totale budget van de openstelling bedraagt € 2.500.000 en de maximale subsidie per project is € 500.000. Het subsidiepercentage is afhankelijk van de werkzaamheden en de omvang van de aanvragers en ligt tussen de 25% en 80%. Binnen deze subsidie wordt er gewerkt met een vast uurtarief van € 60.

Voorwaarden

Voor u in aanmerking komt voor subsidie moet het project ook voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • Uw project is gericht op:
    • Technologisch onderzoek en technologische ontwikkeling gericht op een nieuw of sterk verbeterd product, dienst of proces;
    • Onderzoek naar gedrag van consumenten, bedrijfs- of verdienmodellen;
    • Een combinatie van de twee.
  • De looptijd van het project is maximaal 2 jaar;
  • De samenwerking bevat tenminste één ondernemer.
En verder?

Het aanvragen van subsidie kost veel tijd. Wij kunnen u helpen bij het aanvragen van subsidie, zodat u zich volledig kan richten op uw ontwikkeling. Ons team van adviseurs heeft veel ervaring met subsidies binnen de circulaire economie en denken graag met u mee hoe we het project het best kunnen vormgeven om de slagingskans zo groot mogelijk te maken. Neem voor meer informatie contact met ons op via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl en we bekijken vrijblijvend met u de mogelijkheden.