Afbeelding stoplicht

€15 miljoen subsidie voor proeftuinen Zuid-Nederland

28.01.2019

Heeft u een project of samenwerking wat voornamelijk in Zuid-Nederland wordt uitgevoerd? Is deze gericht op innovatie en is het gerelateerd aan de thema’s: biobased-circular economy, logistiek en maintenance? Dan kunt u mogelijk profiteren van de OPZuid 1B1 openstelling. Aanvragen hiervoor zijn in te dienen vanaf 3 december. OPZuid is een Europees subsidieprogramma met een budget van €195 miljoen, gericht op samenwerkingsprojecten in Zuid-Nederland.

OPZuid 1B1 Doelstellingen

De doelen van het OPZuid programma zijn innovatiebevordering en de overgang naar een koolstofarme economie. OPZuid 1B1 verstrekt subsidie voor projecten gericht op het verbeteren van het Zuid-Nederlandse open innovatiesysteem. Dit wordt gedaan m.b.v. cross-overs tussen internationale topclusters en tussen nationale en internationale topclusters. Call 1B1 “Versterking van het innovatiesysteem” richt zich op drie thema’s: biobased-circular economy, logistiek en maintenance. Eén van deze thema’s moet vertegenwoordigd zijn binnen uw project of samenwerking.

Aanvragen

Aanvragen voor OPZuid 1B1 kunnen worden gedaan vanaf 3 december 2018. In deze ronde is een budget van €15 miljoen beschikbaar. Per project wordt maximaal €1 miljoen subsidie bijgedragen. Het OPZuid programma wordt beheerd door Stimulus Programmamanagement.

Thema Openstelling
Logistiek 03/12/18 – 07/06/19
Maintenance 03/12/18 – 07/06/19
Biobased-circular economy* 03/12/18 – 13/03/19

*Let op: Het thema biobased circular economy heeft een verkorte openstelling.

OPZuid 1B1 Openstelling Beoordelingscriteria

Subsidie wordt verleend op basis van een tendersysteem. Het is dus zeer belangrijk om een kwalitatieve aanvraag in te dienen. Voor deelname is het vereist om een cross-over met (inter)nationale topclusters te maken in uw project.

Internationale topclusters:

– High Tech Systemen & Materialen
– Chemie & Materialen
– Agrofood en Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

Nationale topclusters:

– Logistiek
– Life Sciences & Health
– Biobased
– Maintenance

Lees meer over het OPZuid programma.

En nu?

Craeghs heeft veel ervaring met het OPZuid programma. We adviseren u graag over uw subsidiemogelijkheden in een vrijblijvend gesprek. Alle van belang zijnde aspecten met betrekking tot de regeling komen hierbij ter sprake; van aanvraagprocedure tot einddeclaratie. Bekijk ook ons project, Aqua Valley, waarop succesvol subsidie vanuit OPZuid is verkregen.