Afbeelding OPZuid: Stekker in gebouw

OPZuid openstelling 4F: Bevordering Duurzame Energie tot €1,5 mln per project

01.07.2019

OPZuid is het Europese innovatieprogramma voor Zuid-Nederland (Zeeland, Noord-Brabant, Limburg). Vanaf begin deze maand kunnen aanvragen ingediend worden voor de OPZuid openstelling 4F: Bevordering Duurzame Energie.

Deze keer richt OPZuid zich op demonstratieprojecten van innovaties die bijdragen aan duurzame energieproductie, -efficiëntie, en -besparing in de gebouwde omgeving. Hierbij kan bijvoorbeeld worden gedacht aan pilotprojecten voor decentrale energieopwekking of de slimme distributie van duurzame energie. De projecten zouden moeten dienen als aanjager voor grootschalige toepassing in een later stadium.

Icoon DoelwitDe doelstelling is onderdeel van de investeringsprioriteit “Onderzoek, innovatie, en gebruik van low-carbon technologie”. De subsidie is toegankelijk voor bedrijven (o.a. MKB), kennisinstellingen, woningcorporaties, gemeenten, en energiebedrijven uit Zuid-Nederland, en gericht op innovatieve oplossingen in de gebouwde omgeving.

Need to know
  • Openstelling: 11 juni t.m. 27 september
  • Maximaal 40% subsidie
  • Maximaal € 1,5 mln per project
  • Cofinanciering is mogelijk vanuit de provincie
  • Totaal budget regeling: € 8 mln
  • Selectie m.b.v. tender (rangschikking op kwaliteit)
  • Uitslag binnen zes maanden
Uw project

De adviseurs van Craeghs hebben veel ervaring met het OPZuid programma en staan u graag bij. Wilt u weten of uw project past binnen de OPZuid 4F: Bevordering Duurzame Energie? Neem contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken. We zijn bereikbaar op 010 – 243 06 53 en via info@craeghs.nl. Bekijk ook eens ons project Aqua Valley waarbij OPZuid subsidie is verkregen.