Afbeelding DKTI Transport

SSEB Innovatiemodule: Experimentele Ontwikkeling

19.05.2023

In ons eerdere bericht is genoemd dat de SSEB in mei weer open gaat. De modules voor het aanschaffen en retrofitten van duurzaam bouwmaterieel zijn inmiddels overvraagd. Echter is er nog budget over binnen de innovatiemodule. Dus bent u van plan experimentele ontwikkeling uit te voeren met betrekking tot emissieloze bouwmachines? Lees dan vooral verder!

Experimentele ontwikkeling

Het onderdeel experimentele ontwikkeling binnen de innovatiemodule van de SSEB bestaat uit technische ontwikkeling of een project in het kader van praktijkervaring. Voor beide geldt dat ze producten, processen of diensten verbeteren, die grotendeels nog niet vast staan. Een technische ontwikkeling is in deze context de ontwikkeling van een prototype emissieloze bouwmachine. Een project praktijkervaring is het in een praktijkomgeving aantonen van de werking van een emissieloze bouwmachine.

In 2023 is er voor het onderdeel experimentele ontwikkeling € 9 miljoen beschikbaar, met een maximaal subsidiebedrag van € 1 miljoen per project. Het subsidiepercentage ligt op 35% voor MKB en 25% voor grote bedrijven. Het project heeft een maximale duur van 2 jaar. De subsidie kan worden aangevraagd vanaf 9 mei 2023 t/m 6 september 2023. De aanvragen worden afgehandeld volgens het tenderprincipe, wat betekent dat de aanvragen na de verstreken deadline worden beoordeeld en gerangschikt op kwaliteit. Een zo goed mogelijke aanvraag is dus van groot belang!

Voor u

Ziet u aanknopingspunten tussen uw project en de SSEB? Dan werken we graag met u samen aan uw subsidieaanvraag. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies hoe u de SSEB kunt gebruiken om uw projectkosten te verminderen. U kunt ons telefonisch bereiken op  010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl.