Vernieuwingen in de visserij- en aquacultuurketen

12.06.2024

Houdt jouw bedrijf zich bezig met de afzet en verwerking van aquacultuur- of visserijproducten? Of is jouw bedrijf op een andere manier actief binnen de visserij- en aquacultuurketen? Heb je ideeën om de processen in de keten te verbeteren? Dan is de  regeling Vernieuwingen in de visserij- en aquacultuurketen  wellicht interessant voor jou!

De regeling

De regeling is gericht op bedrijven en organisaties in de visserij- en aquacultuurketen, zoals:

  • Mkb-bedrijven actief in de afzet en verwerking van visserij- of aquacultuurproducten;
  • Visserij-, aquacultuur- of brancheorganisaties (bijvoorbeeld producentenorganisaties);
  • Visserij- of aquacultuurbedrijven;
  • Verenigingen voor bedrijven;
  • Kennisinstellingen;
  • Algemeen nut beogende instellingen (ANBI)

 

Het doel is om processen in de keten te verbeteren, de waarde van producten te verhogen, de efficiëntie te verbeteren, en de informatievoorziening naar consumenten te optimaliseren. De regeling is erop gericht projecten te ondersteunen die bijdragen aan een duurzamere voedselzekerheid en de circulariteit in de visserij- en aquacultuursector bevorderen.

Voorwaarden

Voor het indienen van een aanvraag, moet een project aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Uw project gaat over het verbeteren van processen in de visserij- of aquacultuurketen. Bijvoorbeeld het verkorten van de keten, het verhogen van de waarde van de producten of het verbeteren van de efficiëntie. Of u werkt aan het verbeteren van de informatievoorziening in de keten en voor de consumenten;
  • Uw project gaat over visserij- of aquacultuurproducten die geschikt zijn voor menselijke consumptie;
  • Uw project mag de consumptie van visserij- en aquacultuurproducten niet promoten. Het gaat bijvoorbeeld om communicatie waarmee u consumenten aanmoedigt om meer vis te eten.
Budget en openstelling

De regeling is open voor aanvragen van 1 augustus t/m 1 november 2024, voor 17:00 uur. Er is in 2024 een budget van 1,7 miljoen beschikbaar.  Per project kan maximaal € 400.000 aan subsidie worden aangevraagd bij een subsidiepercentage van 50%.

En nu?

Als je interesse hebt in deze regeling, nodigen we je uit om vrijblijvend te bespreken hoe de regeling voor jouw bedrijf kan werken. Craeghs heeft veel ervaring met subsidies voor de visserij- en aquacultuursector. Wij kennen zowel de sector als de regeling, evenals de mensen achter de regeling. Wij staan jouw bedrijf graag bij met advies en ontzorgen je graag door een kwalitatieve aanvraag in te dienen voor jouw project! Neem vrijblijvend contact met ons op via ons telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via de email op info@craeghs.nl.