Afbeelding Mededeling

WBSO 2019: Staat uw mededeling klaar?

16.01.2020

2020 is aangebroken en dat betekent dat er een mededeling moet worden gedaan voor de WBSO. Heeft u een beschikking ontvangen in 2019? Uiterlijk 31 maart 2020 bent u verplicht de werkelijke uren en kosten en uitgaven (indien van toepassing) door te geven aan RVO. Heeft u aangevraagd op basis van het forfaitair bedrag, dan dient u enkel de gerealiseerde uren door te geven.

U kunt deze mededeling zelf indienen, bekijk in dat geval eens WBSO Tips & Tricks 6: Mededeling of het stappenplan en de handleiding die RVO beschikbaar stelt. U kunt het natuurlijk ook overlaten aan uw subsidieadviseur.

Nu u toch al bezig bent, is het slim om direct de BSN nummers van uw S&O medewerkers door te geven. Dit bepaalt uw uurvergoeding in de WBSO in 2021. Vergeet ook niet dat u een bewaarplicht heeft voor uw WBSO administratie. U dient alle documenten minstens zeven jaar te bewaren.

Wat een gedoe!

Doet u uw WBSO nog zelf en ziet u het niet meer zitten? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Onze adviseurs kunnen uw ideeën gemakkelijk vertalen naar een succesvolle aanvraag. De hoeveelheid subsidie wordt geoptimaliseerd en we verlagen uw administratielast. Zo houdt u meer tijd over voor uw echte werk, innovatie!