WBSO 2021: Vergeet niet uw mededeling te doen!

21.02.2022

Heeft u in 2021 WBSO aangevraagd? Dan moet u uiterlijk 31 maart 2022 een mededeling hebben gedaan. U moet aan RVO doorgeven wat uw werkelijke uren en kosten en uitgaven (indien van toepassing) waren over het afgelopen jaar.

Nu u toch bezig bent met de mededeling is dit hét moment om gelijk de BSN’s van uw S&O medewerkers door te geven. Alle medewerkers die het afgelopen jaar uren hebben geschreven op één van uw WBSO projecten, ook die in de loop van het jaar zijn vertrokken of erbij zijn gekomen, moet u op enig moment in 2022 doorgeven aan RVO. Met deze informatie bepaalt RVO uw uurtarief voor de WBSO van 2023.

Zowel de werkelijke uren en kosten en uitgaven (indien van toepassing) als de BSN’s van uw medewerkers dient u minstens zeven jaar te bewaren om te voldoen aan de WBSO administratie eisen.

RVO is sinds dit jaar volledig overgestapt naar een nieuw portal, dit heeft ook effect op de mededeling. Als u ervoor kiest om zelf u mededeling te doen moet u met eHerkenning niveau 3 inloggen op mijn.rvo.nl/wbso. Via dit portal kun u de werkelijke uren en kosten en uitgaven (indien van toepassing) en de BSN’s indienen. U kunt de mededeling ook overlaten aan uw subsidieadviseur, deze heeft daarvoor een ketenmachtiging nodig.

Wat een gedoe!

Vindt u het doen van de WBSO-mededeling ook zoveel moeite en wilt u graag dat iemand dit werk voor u uit handen neemt? Neem vrijblijvend contact met ons via de telefoon 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl. Onze adviseurs kunnen u helpen met het eventueel schuiven van uren en het verwerken van de gemaakte kosten en uitgaven. Hierdoor bent u minder tijd kwijt aan het regelen van de WBSO. Zo houdt u meer tijd over voor uw echte werk, innovatie!