WBSO voor het tweede halfjaar van 2021

08.05.2021

Bedrijven die hun eigen R&D uitvoeren komen in aanmerking voor de WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk). Deze regeling stimuleert bedrijven om te innoveren door de kosten voor R&D-projecten te verlagen. Doordat de regeling makkelijk is aan te vragen en breed toepasbaar is, is het één van de meest verleende subsidies in Nederland. Als u nog geen WBSO aanvraagt, moet u daar misschien toch naar gaan kijken.

Zo kan de WBSO u een fiscaal voordeel opleveren tot wel 40%. Dit voordeel wordt via de loonheffing van uw bedrijf verrekend. Indien u nu actie onderneemt kunt u al vanaf aankomende maand dit voordeel ontvangen. U kunt namelijk het hele jaar door WBSO aanvrager waarna het voordeel ingaat vanaf de maand na uw aanvraag. U kunt maximaal 4 keer per jaar een aanvraag indienen. Al is over het algemeen elk half jaar afdoende om het maximale uit de WBSO te halen en nieuwe projecten snel in deze regeling op te voeren.

Hoe werkt het?

De WBSO stimuleert 2 soorten projecten:

  1. Ontwikkelingsprojecten: De ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen of programmatuur;
  2. Onderzoeksprojecten: Technisch-wetenschappelijk onderzoek.

In de WBSO kunt u kiezen voor het gebruiken van loonkosten en forfaitair bedrag (€ 10/uur) of loonkosten én gespecificeerde kosten (dus de kosten die u direct kunt relateren aan het S&O-werk). Over deze kosten krijgt u vervolgens 40% subsidie (50% voor starters) tot € 350.000 aan kosten per jaar. Als u daaroverheen gaat krijgt u 16% subsidie. Dit voordeel wordt dan verrekend met de loonheffing die u maandelijks moet betalen. Het is dan ook niet mogelijk om meer subsidie te krijgen dan u loonheffing betaalt.

Meer weten?

Ontwikkelt u vaak nieuwe producten of systemen? Schrijft u uw eigen software? En wilt u dit gebruiken om (deels) uw loonheffing weg te schrijven? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden van de WBSO-subsidie door te spreken. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 010 – 243 06 53 of de email info@craeghs.nl.