project

Cue2Walk International en TodayTomorrow: E-Health tool voor langer actief leven in de thuisomgeving

Steeds meer mensen in Nederland krijgen de Ziekte van Parkinson (Parkinson), mede door de vergrijzing en de steeds hogere levensverwachting. In 2020 waren wereldwijd 6,3 miljoen mensen gediagnosticeerd met Parkinson en het is de verwachting dat deze groep in 2040 zal zijn verdubbeld. Door Parkinson wordt o.a. het uitvoeren van basale handelingen zoals wandelen steeds lastiger. Dit is een probleem, want juist een actieve levensstijl is belangrijk om de ontwikkeling van de ziekte van Parkinson af te remmen. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken ontwikkelen Cue2Walk International en TodayTomorrow samen een E-Health tool genaamd Parkinson-in-Motion waarbij data wordt geanalyseerd en gekoppeld aan symptoom registratie (tracking) en medische veranderingen van de gebruiker. Modules voor bewegingstraining, patiëntmonitoring, activiteitentargets en het zelfstandig instellen van de C2W-wearable worden hierbij ontwikkeld. Deze oplossing draagt bij aan de uit de hand lopende zorgkosten en toenemende druk op zorgpersoneel.

Samenwerking met Craeghs

Afgelopen jaar bracht Craeghs de subsidie MIT R&D onder de aandacht van Cue2Walk International en todaytomorrow. Door de nauwe contacten bij de provincie en de ervaring met aanvragen in Zuid-Holland heeft Craeghs het vertrouwen gekregen van het consortium voor het aanvragen van de MIT-R&D subsidie. Dit heeft uiteindelijk ook geleidt tot een succesvolle subsidieaanvraag waar alle partijen zeer blij mee zijn.

Subsidieregeling: MIT-R&D

Binnen de MIT: R&D-samenwerkingsprojecten wordt er tussen minimaal twee mkb-partijen samengewerkt aan nieuwe ontwikkelingen. MIT-R&D biedt de mogelijk tot subsidie van 35% van de kosten voor een project met een maximum van € 350.000. De MIT fondsen worden verdeeld per regio. Afhankelijk van de samenstelling van uw samenwerking kunt u uw kansen vergroten door aan te vragen in specifieke regio’s.

Geïnteresseerd?

Craeghs heeft ruime ervaring met MIT R&D projecten in heel Nederland. Werkt u samen met andere mkb-partijen en heeft u een project voor ogen? Neem vrijblijvend contact met ons op via telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl om uw mogelijkheden te bespreken. Onze adviseurs helpen u graag om uw aanvraag op te stellen en deze in te dienen in het gebied waar u de hoogste slagingskans heeft.

Feiten en cijfers
Projecttitel Parkinson in Motion; E-Health tool voor langer actief leven in de thuisomgeving
Subsidieregeling MIT: R&D-samenwerkingsprojecten
Subsidiebedrag € 324.520
Aanvrager

Subsidieverstrekker Provincie Zuid-Holland

Laatst gewijzigd 25 februari 2023