project

Monkeys by the Sea: productie van Plantbased Seafood met lokaal geproduceerde eiwitten

Plantaardige alternatieven voor dierlijke producten verduurzamen de wereldwijde voedselconsumptie. Terwijl plantaardige vleesvervangers al flink terrein winnen op de markt, blijven visvervangers nog achter. Hier komt verandering in dankzij een innovatief project, waarbij Monkeys by the Sea, Meatless, ENOUGH, COROOS Conserven, Oosterschelder en De Kromme Watergang de handen ineenslaan.

In dit project wordt de gehele verwerkingsketen samengebracht om een hoogwaardig visalternatief te creëren. Door de unieke samenwerking van Plantbased Seafood start-up Monkeys by the Sea met halffabricaatproducenten Meatless en ENOUGH en producent van Zeeuwse zoutoplossing Oosterschelder, wordt er een eiwitrijk alternatief voor tonijn, witvis of zalm ontwikkeld. Daarbij sluit partner COROOS Conserven aan voor smakelijke verduurzaming van de producten en zal sterrenrestaurant De Kromme Watergang bijdragen aan de smaak en culinaire toepasbaarheid van de producten!

 

Samenwerking met Craeghs

Afgelopen jaar bracht Craeghs de OPZuid-subsidie onder de aandacht van Monkeys by the Sea. Door de nauwe contacten bij de provincie en de ervaring met aanvragen in Zeeland heeft Craeghs het vertrouwen gekregen van het consortium voor het aanvragen van de OPZuid-subsidie. Dit heeft uiteindelijk ook geleid tot een succesvolle subsidieaanvraag waar alle partijen zeer blij mee zijn.

 

Subsidieregeling: OPZuid

Met het OPZuid-programma wordt vanuit het EFRO 2021-2027 programma een boost gegeven aan regionale economie, ondernemerschap en innovatie in de provincies Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daarbij wordt ingezet op vijf transities: energie, klimaat, grondstoffen, landbouw en voeding en gezondheid. De uitdaging is álle potentie van Zuid-Nederland te benutten met samenwerkingen binnen én over de regiogrenzen heen. Het subsidiepercentage bedraagt maximaal 35 % tot maximaal € 2 miljoen subsidie per project. Daarbij kan er nog 15% extra subsidie verstrekt worden door cofinanciering van de provincie.

 

Geïnteresseerd?

Ziet u overeenkomsten tussen uw projecten en dit klantverhaal? Neem dan contact op voor een geheel vrijblijvend adviesgesprek over hoe u een OPZuid subsidie aan kunt vragen. U kunt contact met ons opnemen via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl. De eerstvolgende OPZuid openstelling loopt van 19 februari 2024 tot en met 12 april 2024.

 

Feiten en cijfers
Projecttitel Plantbased Seafood
Subsidieregeling OPZuid 2021-2027
Subsidiebedrag € 1.115.500
Aanvrager
Subsidieverstrekker Stimulus Programmamanagement

 

Laatst gewijzigd 29 januari 2024