project

Van Grinsven: Aanschaf van duurzaam bouwmaterieel

De overheid heeft om de stikstofuitstoot te beperken een aantal restricties geplaatst binnen de bouwsector. Hierdoor lopen veel projecten in de bouwsector vertragingen op. Om de stikstofdepositie in de bouw te verlagen moeten dus verschillende duurzame maatregelen worden genomen. Daarbij is verduurzaming van bouwmachines en bouwlogistiek essentieel. Schoner bouwmaterieel zorgt namelijk voor schonere lucht en daarmee een gezondere omgeving. Om deze reden heeft het bedrijf Van Grinsven Grondboringen & Bronbemaling B.V. met behulp van Craeghs succesvol subsidie aangevraagd voor de verduurzaming van het eigen bouwmaterieel!

Aanvrager

Van Grinsven richt zich op het uitvoeren van grondboringen en bronbemalingen voor diverse toepassingen. Door te werken met de nieuwste technologieën en materialen kan Van Grinsven op een uiterst efficiënte en duurzame manier bijdragen aan de toekomst. Dit bewijst de organisatie eens te meer met de aankoop van de elektrische Conrad SBM 50 E-6 van het bedrijf Conrad Stanen BV.

Samenwerking met Craeghs

In het begin van 2022 werd het opeens duidelijk dat er een subsidieregeling zou komen om bouwbedrijven te stimuleren sneller te verduurzamen. De regeling bleef lange tijd in onzekerheid gehuld, maar door het snel handelen van Craeghs middels intensief contact met Van Grinsven, via Conrad Stanen, is het gelukt om op de eerste dag een aanvraag in te dienen. Dit was noodzakelijk ook, want de regeling bleek de eerste dag al overvraagd! Door oplettendheid, en goede en snelle samenwerking is deze subsidie binnengehaald. Craeghs was blij te kunnen helpen bij deze aanvraag en de verduurzaming van Nederland!

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)

Met de SSEB wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat een bijdrage leveren aan de vermindering van de stikstofuitstoot in de bouw. De uitstoot moet in 2030 met 60% zijn gedaald ten opzichte van 2018. De SSEB richt zich dus op het verminderen van de stikstofuitstoot van materieel in de bouwsector.

Voor u?

Ziet u aanknopingspunten tussen uw project en het klantverhaal? Dan werken we graag met u samen voor een subsidieaanvraag. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe u de SSEB kan gebruiken om uw projectkosten te verminderen. Let op, vanaf 9 mei 2023 kunt u weer een aanvraag indienen voor de SSEB. Neem hiervoor contact met ons op via 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl. Dan bekijken we gezamenlijk uw slagingskans en eventuele andere mogelijkheden.

Feiten en cijfers
Projecttitel
n.v.t.
Subsidieregeling Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB)
Aanvrager
Subsidieverstrekker Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Laatst gewijzigd 21 november 2022