Afbeelding Nederlands-Belgische grens subsidie

CrossRoads Vlaanderen-Nederland

CrossRoads Vlaanderen-Nederland is één van de Nederlandse Interreg projecten. Met Crossroads worden kmo’s en MKB’ers in de grensregio ondersteund om hun innovatieve gezamenlijke projecten aan beide kanten van de grens mogelijk te maken.

 

Voorwaarden

De CrossRoads subsidie is beschikbaar voor samenwerkingsverbanden tussen ten minste één Vlaamse kmo-partij en één Zuid-Nederlandse (Brabant, Limburg, Zeeland, Zuid-Holland) MKB-partij. Binnen crossroads komen projecten in aanmerking die zicht richten op innovaties met maatschappelijk belang. Daarbij ligt de focus op gedeelde prioriteiten in Nederland en Vlaanderen; het duurzaam gebruik van grondstoffen, duurzame energie, industrie 4.0 en gezondheid. De maximale looptijd van een CrossRoads project bedraagt 2 jaar.

 

Budget

Binnen CrossRoads bedraagt de subsidie 50% van de totale subsidiabele kosten, tot een maximum van € 250.000. Voor de eerstvolgende call van 1 september tot en met 13 oktober 2023 is een totaal subsidiebudget van € 2.500.000 beschikbaar gesteld. Subsidies worden toegekend op basis van een inhoudelijke rangschikking aan mate van innovatie en kwaliteit van de aanvraag tot het totaal budget bereikt is.

 

En nu?

Craeghs Consultancy helpt en ontzorgt u graag bij het opstellen en indienen van een CrossRoads. Heeft u interesse in de CrossRoads regeling? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe u een subsidie aan kunt vragen voor uw innovatieve Nederlands-Vlaamse samenwerkingsproject. U kunt contact met ons opnemen via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.

 

Laatst gewijzigd op 29 augustus 2023