subsidie

EFRO 2021 – 2027

De EFRO (Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling) is een fonds opgericht om economische verschillen tussen Europese regio’s te verkleinen. De EFRO kan onderverdeeld worden in nationale EFRO programma’s en internationale programma’s (Interreg). Binnen Nederland richten EFRO-programma’s zich voornamelijk op het versterken van de concurrentiepositie en versnellen van de belangrijke transities van vandaag zoals de energie- en grondstoffentransitie of digitalisering.

EFRO in Nederland

Het nationale EFRO programma voor Nederland is verdeeld in 4 regio’s:

  • Noord-Nederland (Drenthe, Friesland en Groningen, EFRO Noord);
  • Oost-Nederland (Gelderland en Overijssel, EFRO Oost);
  • Zuid-Nederland (Noord-Brabant, Limburg en Zeeland, OPZuid);
  • West-Nederland (Noord- en Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht, Kansen voor West).
Mogelijkheden

Binnen EFRO kunnen samenwerkingsverbanden van mkb’ers, eventueel aangevuld met kennisinstellingen, overheden of grote bedrijven subsidie aanvragen voor projecten die bijdragen aan de lokale doelstellingen.

Budget

Het huidige EFRO programma loopt van 2021 tot 2027. Voor de gehele periode is in totaal €1,26 miljard beschikbaar. Dit wordt verdeeld over diverse regionale openstellingen gedurende de looptijd van de regeling. Binnen de EFRO kan per project € 350.000 tot € 750.000 subsidie aangevraagd worden. Het maximale subsidiepercentage bedraagt 40% tot 50% voor mkb-ondernemingen.

 

En nu?

Craeghs Consultancy houdt de diverse lokale EFRO openstellingen nauwlettend in de gaten. Heeft u interesse in een van uw lokale EFRO openstellingen? Neem dan contact met ons op voor vrijblijvend advies over hoe u de EFRO regeling kunt gebruiken om uw project mogelijk te maken. U kunt contact met ons opnemen via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.

Laatst gewijzigd op 18 augustus 2023