project

Image Building: Wat kan in de WBSO?

Image Building is dé specialist in tijdelijke buitenreclame. Al meer dan 25 jaar zijn ze toonaangevend in de industrie. Image Building heeft zich weten te onderscheiden door de ontwikkeling van kwalitatief hoogwaardige reclame-uitingen die passen binnen ieder straatbeeld of evenement. Hun grote groep trouwe klanten spreekt tot de expertise van Image Building in een competitieve markt.

Innovatie

Innovatie ligt ten grondslag aan het succes van Image Building. Vanaf 2012 vraagt Craeghs al WBSO voor ze aan. In die jaren zijn een hoop projecten afgerond. Sommige hiervan zijn duidelijk innovatief en ingewikkeld, zoals de ontwikkeling van de eerste Trotter, een revolutionair buitenreclame-platform. Trotters zijn mobiele billboards die gemakkelijk en snel kunnen worden geplaatst vanaf een vrachtwagen. Deze platformen zitten vol met innovaties: ze zijn bestand tegen de elementen en staan veilig op zichzelf, zonder verankering. Er is zelfs maar één medewerker nodig om het bord van de Trotter omlaag te takelen en het doek te verwisselen. Zo wordt er veel bespaard op arbeid. Een hoogstandje in de advertising-wereld!

Voorbeeld van een Trotter
Trotter met ‘Wij gaan weer naar school’ campagne

Ook is er WBSO verleend voor de ontwikkeling van relatief eenvoudige innovaties, zelfs wanneer deze alleen worden gebruikt om het werk makkelijker te maken. Voor het zekeren van de systemen van Image Building wordt vaak gebruik gemaakt van pikketen, deze worden in de grond geslagen door de medewerkers. Wanneer de campagne is afgerond, moeten de piketten weer worden verwijderd, wat zeer arbeidsintensief is. Daarom heeft Image Building met behulp van de WBSO een pikettrekker ontwikkeld. Deze maakt het uiterst gemakkelijk voor het personeel om snel en zonder ongemak alle piketten te verwijderen.

Afbeelding van pikettrekker
Pikettrekker
Samenwerking met Craeghs

We vroegen Frans van der Let, Production Engineer van Image Building, om zijn mening over het werken met Craeghs.
“We zijn heel tevreden over de samenwerking met Craeghs. Om het halfjaar komen de adviseurs langs om een nieuwe WBSO aanvraag te schrijven. Ze denken mee in onze innovaties en de problemen waar we tegenaan lopen en staan op de uitkijk voor andere subsidiemogelijkheden. Natuurlijk is het gezellig om onder het genot van een kopje koffie te brainstormen over onze projecten maar Craeghs denkt echt mee in mijn knelpunten en oplossingsrichtingen. Zo komen we heel snel tot een passende aanvraag. Ik vind het ook heel fijn dat ze de deadlines en administratieve verplichtingen in de gaten houden, zo hoef ik me nergens zorgen om te maken.”

Wat mag er in de WBSO?

Veel ondernemers twijfelen of wat zij ontwikkelen wel spannend of innovatief genoeg is om er WBSO voor aan te vragen. Uw ontwikkeling hoeft echter de wereld niet te veranderen. Het moet vooral innovatief zijn voor u, zelfs al bent u niet de eerste die iets probeert. Het belangrijkste is dat er een risico is dat het project niet kan worden voltooid én dat er knelpunten worden opgelost. Dit geldt voor zowel grote als kleine projecten.

En commercieel? Mag dat?

Voor de WBSO is het niet direct een probleem wanneer u een R&D project uitvoert in opdracht van een klant. De ontwikkeling van het systeem, i.e. de weg naar de oplossing, mag u gewoon opvoeren. Moeilijker wordt het bij het maken van een prototype. Gebruikt u dit prototype enkel om de werking te verifiëren en wordt het daarna weggegooid? Dan mag u de kosten voor de materialen en de uren voor het bouwen opvoeren. Gaat u het prototype commercieel gebruiken, bijvoorbeeld door het te leveren aan een klant? Dan mag u de bouwuren en -kosten niet opvoeren.

Meer vragen?

Ontwikkelt u iets innovatiefs in uw onderneming en heeft u vragen over de WBSO? Neem contact met ons op en onze adviseurs nemen vrijblijvend met u de mogelijkheden door. U kunt ons bellen op telefoonnummer 010 – 243 06 53 of via email op info@craeghs.nl. Bekijk ook onze serie WBSO Tips & Tricks. In deze serie leert u meer over de verschillende aspecten binnen de WBSO.

Laatst gewijzigd 28 oktober 2022.