subsidie

VFF en Innovatiekrediet

De Vroegfasefinanciering (VFF) en het Innovatiekrediet kunnen u helpen de vroege stadia van een innovatieproject te financieren. Met de VFF en het Innovatiekrediet sluit u tegen gunstige voorwaarden een lening af bij de overheid om uw project naar een hoger TRL-niveau te brengen. Zo kunt u investeerders overtuigen en de commerciële waarde van uw innovatie aantonen of uw innovatie marktrijp maken.

 

Mogelijkheden

De VFF kan aangevraagd worden door MKB’ers, innovatieve starters en recent afgestudeerden die hun afstudeerproject om willen zetten in een commerciële activiteit. Het innovatiekrediet kan aangevraagd worden door starters of gevestigde bedrijven, ongeacht hun omvang.

 

Vroegfasefinanciering

De VFF helpt in de vroegste stadia van een innovatieproject. Met de VFF doet u onderzoek naar de (commerciële) haalbaarheid van uw innovatie om investeerders te overtuigen. Daarbij is het van belang dat u een businessplan heeft dat substantiële groei belooft. Ook heeft u een intentieverklaring van de toekomstige investeerder(s) en een duidelijk plan hoe u aan de eisen van de investeerder(s) gaat voldoen.

 

Innovatiekrediet

Het innovatiekrediet helpt uw innovatie waarvan de haalbaarheid al is aangetoond klaar te maken voor marktintroductie. Daarbij is het van belang dat u de haalbaarheid, werkzaamheid en marktpotentie van uw innovatie al heeft aangetoond. Ook is het van belang dat u aan kunt tonen dat u beschikt over het benodigd intellectueel eigendom en uw project de Nederlandse economie ten goede komt.

 

Budget

De VFF en het Innovatiekrediet worden jaarlijks opnieuw opengesteld voor aanvragen. Daarbij is voor 2023 € 3,5 miljoen beschikbaar voor de VFF en € 60 miljoen voor het Innovatiekrediet. U bent verplicht het beschikbaar gestelde krediet geheel terug te betalen. Voor de VFF geldt een rente van 7,56% (2023). Voor het Innovatiekrediet geldt een rente van 3%, plus een eenmalige opslag van 15%.

 

En nu?

De MIT wordt bijna altijd overvraagd daarom is een goede voorbereiding en sterke aanvraag noodzakelijk om deze subsidie te bemachtigen. Craeghs heeft veel ervaring met MIT projecten. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies hoe u de MIT kan gebruiken om uw kosten te verminderen. U kunt contact met ons opnemen via 010 – 243 06 53 of mail naar info@craeghs.nl.

Laatst gewijzigd op 18 augustus 2023